Bàsquet

Victòria històrica del Força Lleida davant Palència per assegurar els play-offs (88-81)

Els lleidatans s'han imposat al segon classificat de la LebOr (88-81) en un partit molt igualat on el Barris Nord ha estat immens | Un gran encert des del triple i unes bones defenses finals han estat claus

Jaume Lobo en una acció del partit d'avui

Jaume Lobo en una acció del partit d'avuiJAVI ENJUANES

El Força Lleida suma la vintena victòria del curs a casa davant Palència (88-81) per assegurar matemàticament els play-offs i buscar el factor pista. El partit ha començat amb molt ritme a les dues cistelles, un primer parcial local de 15-8 ha estat clau per mantenir una distància còmoda durant el quart. A partir de la meitat del primer quart el partit ha començat a igualar-se en joc, però les bones penetracions de Juani, Lobo o Miguel, sumat al poder físic de Sidibé i Vucetic permetien als lleidatans anotar amb certa facilitat a la pintura de Palència. Finalment, el marcador ha acabat amb un 29-23. Els de bordeus han començat molt forts el segon quart i s'han situat ràpidament amb un 38-29 que ha obligat al Palència a demanar temps mort. El partit ha entrat en un intercanvi de cistelles fins al 41-34, moment clau on un parcial de 0-12 feia trontollar als d'Encuentra, que no trobava la manera d'aturar la ferida als temps morts, però una reacció final culminada amb un 'triplàs' sobre la botzina de Brito deixava als lleidatans per davant amb un 48-46.

A la tornada de vestuaris el partit ha entrat en una dinàmica més defensiva on costava molt anotar als dos equips. Diverses pilotes perdudes i un seguit de faltes no ha permès que es mogués el marcador durant els primers minuts. El lideratge al marcador canvia constantment amb els llançaments dels tirs lliures fins al 61-63 pel Palència. El partit quedava molt obert pels últims deu minuts, però un 0-4 als primers instants ha provocat que Encuentra demanés ràpidament un temps mort. Després d'un triple del Força Lleida ha arribat la jugada polèmica del partit on s'ha desqualificat a Encuentra per protestar una falta molt dubtosa, a més d'una petita picabaralla entre els jugadors. Això ha encès al pavelló que ha jugat el seu paper per ajudar l'equip. Dit i fet, els lleidatans han començat a endollar-se en atac on Juani, Lobo i Urtasun han decidit el partit des del triple. Al final el Palència buscava respondre, però després d'un triple per igualar a 81 el partit un dos més un de Bakovic dins l'últim minut ha encarrilat el triomf. El resultat final ha estat 88-81 pels lleidatans.

Quan falten tres jornades el Força Lleida arriba a les 20 victòries, s'assegura el play-off i ara buscarà el factor pista, el primer pas serà contra un rival directe com el Burgos divendres vinent a les 20.30h.