MOTO GP

Marc Márquez té una caiguda quan lluitava pel podi

El de Cervera va caure a dos voltes del final en esgotar massa les seues possibilitats d'arribar a la segona plaça

Marc Márquez al Gran Premi de França.

Marc Márquez al Gran Premi de França.REPSOL MEDIA

L’italià Marco Bezzecchi (Ducati Desmosedici GP22) va sumar el seu segon triomf en la categoria de MotoGP en vèncer el Gran Premi de França que es va disputar en el circuit de Le Mans i en el qual dos dels seus grans protagonistes, l’italià Francesco "Pecco" Bagnaia (Ducati Desmosedici GP23) i l’espanyol Marc Márquez (Honda RC 213 V), van acabar per terra.

Bagnaia continua líder del mundial amb 94 punts, un més que Marco Bezzecchi, amb 81 punts el sud-africà Brad Binder i un menys per a Jorge Martín.

La cursa de MotoGP va tenir una sèrie de dades rellevants abans fins i tot que comencés, ja que es va tractar del gran premi número mil del campionat del món de motociclisme instaurat el 1949, i va suposar un nou rècord d’assistència en un gran premi de l’especialitat, amb fins 278.805 espectadors durant els tres dies de competició.

Aquesta vegada Marc Márquez (Honda RC 213 V) no va fallar a la sortida i a final de recta ja ocupava la primera posició sense que cap dels seus rivals li pogués "posar roda", el que li va permetre completar el gir inicial com a líder, mentre el sud-africà Brad Binder (KTM RC 16) protagonitzava també una bona sortida que li portava fins la cinquena plaça, però en tocar-se amb un altre pilot es veia relegat a la setzena posició.

En el segon gir l’australià Jack Miller (KTM RC 16) li va posar la moto a Marc Márquez per intentar superar-lo, però el vuit vegades campió del món li va tornar l’avançament en quant va poder i la història es va repetir en la tercera volta, en la que tant Miller com Márquez, l’italià Francesco "Pecco" Bagnaia (Ducati Desmosedici GP23) i l’espanyol Maverick Viñales (Aprilia RS-GP), van protagonitzar sengles voltes ràpides en aquest gir.

Miller va aguantar en el lideratge aquesta tercera volta, en la qual el pilot principal es va estirar molt i set pilots van agafar alguns metres d’avantatge respecte a la resta, Miller, Márquez, Bagnaia, Luca Marini (Ducati Desmosedici GP22), Maverick Viñales, Marco Bezzecchi (Ducati Desmosedici GP22) i Alex Márquez (Ducati Desmosedici GP22).

Per darrere, l’espanyol Jorge Martín (Ducati Desmosedici GP23), vencedor de la cursa esprint, va cometre un error en la segona volta que el va fer caure de la cinquena posició a la vuitena, des d’on va haver de començar a remuntar.

En la cinquena volta Maverick intenta avançar a "Pecco" Bagnaia i ambdós es toquen en voler mantenir la moto l’italià i ambdós se’n van pels terres en la dotzena corba, amb un gran disgust de l’espanyol que li llança una manotada l’italià al casc que el transalpí també li torna.

Tot just començar la següent volta, en la sisena, Alex Márquez i Luca Marini es toquen en plena recta en salvar una caiguda a la sortida de la variant l’italià i no poder evitar el contacte amb ell l’espanyol, en un incident que, com l’anterior, Direcció de Cursa va avisar revisaria al terme de la mateixa.

En el transcurs de la vuitena volta nou incident, ja que Marco Bezzecchi va intentar avançar a Marc Márquez per aconseguir la segona plaça i va entrar "colat" i va treure fora a l’espanyol, en una acció que va ser sancionada immediatament per Direcció de Cursa, que va decidir que l’italià havia de cedir una posició, en aquest cas a l’espanyol Jorge Martín, ja que Marc Márquez va tornar a la cursa a la quarta plaça.

Amb molta tensió en l’ambient i un ritme trepidant, Márc Márquez va començar a recuperar posicions per avançar durant el desè gir a Jorge Martín i posar-se rere la línia de Bezzecchi, que anava enganxat a Miller.

En l’onzè gir nou gir d’esdeveniments ja que Bezzecchi supera Miller i Márquez es posa rere la seua línia per intentar fer el mateix poc després, amb Jorge Martín, el francès Johann Zarco (Ducati Desmosedici GP23) i els espanyols Augusto Fernández (GasGas RC 16) i Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), després d’ells.

Una tornada més tard, en la dotzena, Marco Bezzecchi protagonitza la seua primera volta ràpida de cursa (1:31.975) i aconsegueix alguna cosa més de nou dècimes de segon d’avantatge sobre Marc Márquez i Jack Miller que va perdent "força" a poc a poc i acaba superat per gairebé tots els integrants del grup perseguidor, al qual arriba des d’enrere Brad Binder.

L’espanyol Joan Mir (Honda RC 213 V) no va tenir massa sort i en el tretzè gir va acabar pels terres en la vuitena corba sentenciant un cap de setmana "nefast" per al campió del món de MotoGP el 2020, una volta i un revolt després, també va acabar per terra l’espanyol Alex Rins (Honda RC 213 V).

Bezzecchi va tornar a marcar la volta ràpida de cursa en el quinzè gir (1:31.855) per posar-se amb 1,8 segons d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor, que era Marc Márquez, qui en el seu següent gir va marcar la volta ràpida personal de cursa.

Amb deu tornades encara de cursa per davant, els incidents s’anaven acumulant un després de l’altre, però amb un Marc Bezzecchi sòlid a la primera plaça i un Marc Márquez que, de moment, aguantava els envits de Jorge Martín, Augusto Fernández s’enganxava a Johann Zarco, Aleix Espargaró superava Jack Miller i Brad Binder es preparava per fer el mateix al seu company d’equip.

Però Binder va ser sancionat amb una "volta llarga" per superar els límits del circuit massa vegades i aquesta penalització l’anava a deixar sense possibilitat d’aconseguir el seu objectiu en el que quedava de cursa.

El triomf tenia ja el seu nom propi en Marco Bezzecchi, amb tot l’interès centrat en la baralla per la segona plaça entre Márquez i Martín, que va intentar en diverses ocasions avançar-lo amb ràpida resposta del seu oponent, fins que a dos voltes del final ho va aconseguir i en esgotar massa les seues possibilitats el vuit vegades campió del món va acabar pels terres en la corba set, en no conformar-se amb ser tercer en el seu retorn a la competició.

Triomf inapel·lable de Bezzecchi, per davant de Martín i Zarco, amb Augusto Fernández en quart lloc, davant d’Augusto Fernández, Aleix Espargaró, Brad Binder i l’ídol Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1).