El Força Lleida allarga la batalla

L'ICG Força Lleida venç el Valladolid i força el quart partit || Tampoc va aconseguir matar el matx quan dominava per 18 punts i va acabar patint

Marko Bakovic, el més valorat del Força Lleida, anota a cèrcol passat malgrat l’oposició de N’Guessan, que ahir no va poder parar-lo.JAVI ENJUANES

Hi haurà quart partit. L’ICG Força Lleida es resisteix a clavar el genoll i ahir per fi va poder celebrar una victòria que se li va resistir en el primer encontre i li van robar en el segon a Valladolid. Els de Gerard Encuentra van completar tres quarts pletòrics, en els quals van esborrar de la pista el quadre castellà aconseguint una renda de 18 punts (58-40), però un monumental defalliment en l’últim període, amb un parcial de 2-16, gairebé acaba amb les seues aspiracions.

Per sort no hi va haver remuntada visitant i demà hi haurà quart duel per forçar el desempat. Amb càntics de “Federació corrupció” llançats des de la grada per l’actuació arbitral del segon partit, va arrancar el tercer assalt de la sèrie, en el qual l’ICG Força Lleida va sortir a córrer i a tirar a la mínima ocasió que va tenir, sobretot des de més enllà dels 6,75. Va ser precisament l’encert en el triple, del que tant va patir l’equip d’Encuentra en els dos primers partits de la sèrie, cosa que li va donar els primers avantatges en el marcador (11-7).

El Valladolid va aguantar l’envestida inicial gràcies als punts del seu capità, De la Fuente (13-13), però set punts consecutius de Sidibé van tancar un primer quart que va caure clarament del costat lleidatà (20-13). Els triples van tornar a ser clau en la segona meitat per a l’enlairament local. Dos d’un inspirat Lobo i un altre de Brito, a més de la quarta cistella d’un Sidibé que era incommensurable a la pintura, van elevar la renda fins als dotze punts (32-20, m.14), cosa que va obligar Paco García a gastar el primer temps mort.

Els d’Encuentra vorejaven el 50 per cent d’efectivitat en el triple i el domini en el rebot els permetia córrer com els agrada. Vucetic, que es trobava còmode, va situar el 34-20, però una tímida reacció val·lisoletana va obligar el tècnic lleidatà a parar el partit (34-25). De tornada, la màgia de Marcos va aparèixer i amb dos triples, el segon des de vuit metres, va contribuir que la renda se situés en 15 punts (42-27), que Brito va elevar a 17 després de completar un contraatac.

Paco García va haver de tornar a parar el partit amb 43 segons al lluminós per frenar la sagnia abans del descans (44-27). De tornada dels vestidors, l’ICG Força Lleida no només va aconseguir parar les escomeses del Valladolid, sinó que va aconseguir incrementar una mica més la renda fins a deixar-la en 18 punts al tancar el tercer assalt, la màxima en tot el partit (58-40). Semblava que aquesta vegada la victòria no se li escaparia al quadre de Gerard Encuentra, com així va acabar sent, però no va estar exempt de patiment.

El Força Lleida, potser massa confiat, va abaixar la intensitat i el Valladolid, després d’un 0-5 inicial, s’ho va creure i a punt va estar de capgirar el matx. Completant un parcial de 2-16, va aconseguir situar-se a només 2 punts (63-61), però Lobo, amb tres punts seguits, i Bakovic, amb un triple, van donar un matalàs de 8 punts que l’equip va saber gestionar fins al final (77-71).