ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Dos lleidatans, a la final de l'Xterra dels Estats Units

Sergi Beltran i Leila Romero, de l'Ekke, hi van obtenir plaça a l'Epic Vall de Boí

Sergi Beltran i Leila Romero competiran el mes d’octubre.

Els lleidatans Sergi Beltran i Leila Romero prendran part a la final del circuit Xterra Trail Run World Series, que es disputarà del 30 de setembre a l’1 d’octubre als Estats Units, concretament al Sugarloaf Resort de l’estat de Maine. Els dos atletes de l’Associació Esportiva Ekke van aconseguir la classificació en la passada edició de la Garmin Epic Trail Vall de Boí, que es va celebrar a començaments de juliol i que aquest any puntuava per primera vegada per a l’Xterra Trail Run World Series, un circuit internacional obert a tots els corredors i corredores sense importar el seu nivell, des d’aficionats fins a corredors d’elit, i que està compost per més de 30 carreres en més de 20 països d’Europa, Amèrica i la regió d’Àsia-Pacífic.Ambdós van aconseguir el bitllet en la prova de 24 quilòmetres de l’Epic Trail Vall de Boí. Beltran, de 27 anys i natural de Mallorca, encara que resideix a Lleida des de fa deu anys, va acabar en la cinquena posició, mentre que Romero, de 26 anys i nascuda a Ulldecona, malgrat que estudia a Lleida des del 2020, va ser catorzena en dones.

“Sabíem que hi havia la possibilitat, però no era un objectiu classificar-nos. Va ser al rebre un correu de l’organització dient-nos que estàvem classificats quan vam decidir buscar patrocinadors per participar en la prova”, explica sobre el repte Sergi Beltran, entrenador de running a l’Ekke.Una de les seues pupil·les és Leila Romero, que acaba d’introduir-se en el món del trail, que combina amb el doctorat que cursa en salut a l’IRBLleida. “Soc novella del tot.

Vaig començar a provar alguna carrera de muntanya aquest any i em va enganxar”, reconeix. Els dos, que han trobat finançament per cobrir la meitat dels pocs més de 2.000 euros que els costarà l’aventura a cada un, tenen clar que l’objectiu “es aprendre i disfrutar al màxim possible, i si podem acabar en una bona posició, perfecte, però amb els peus a terra”, asseguren.