ELS DETALLS

La reacció es queda a mitges

Una altra nefasta primera meitat, en què arriba a perdre per 25 punts, condemna l'ICG Força Lleida a la tercera derrota

L'equip es va situar a només 7

Kenny Hasbrouck, que debutava ahir a la Lliga, va anar de menys a més i va demostrar per moments que és bon tirador. - ÀREA 11

L’ICG Força Lleida va encadenar ahir la tercera derrota del curs al perdre en la visita a un efectiu Cantàbria (75-63), en un partit que va tenir el mateix guió de fa una setmana davant del Tizona Burgos al Barris Nord. Nefasta primera meitat, en què l’equip va arribar a estar 25 punts a baix amb percentatges de tir desastrosos, sobretot des de més enllà dels 6,75, i una segona en la qual va aconseguir reaccionar i posar la por al cos al rival, situant-se a només 7 punts a l’inici de l’últim quart, però que va acabar de nou derrotat per pèrdues importants en moments crucials fruit de l’ansietat per remuntar.

La posada en escena dels de Gerard Encuentra no feia presagiar, ni de lluny, el que acabaria passant poc després. Els seus pupils van entrar concentrats i amb energia, la que tant va trobar a faltar el tècnic en el matx contra el Tizona Burgos. El 0-4 d’inici firmat pels dos últims a arribar, Thomas i Simeunovic, titulars ahir amb Villar, Matulionis i Hasbrouck, que debutava a la Lliga després de recuperar-se de la lesió muscular, convidaven a l’optimisme.Però aquesta sensació amb prou feines va durar dos minuts i mig.

El Cantàbria, que en aquell temps no havia anotat encara, va encadenar un parcial de 20-8 que va fer saltar totes les alarmes. No per la diferència, del tot remuntable, sinó per la imatge que estava donant l’equip, pràcticament la mateixa de fa una setmana. Permissiu en defensa, sense idees en la creació i precipitat en atac i obsessionat a llançar únicament de tres punts. El percentatge ho diu tot: 1 d’11 en triples.La situació no va millorar en el segon acte, al contrari. L’ICG Força Lleida va ser un ninot en mans d’un Cantàbria que quan va sentir l’olor de sang va anar a rematar el seu rival. Als dos minuts i mig de la represa, Encuentra va haver de parar el xoc perquè la diferència ja era de 13 punts (25-12), però de res van servir les seues instruccions perquè l’equip va seguir en caiguda lliure.

Dos ex del Força Lleida, Bulic i Agustí Sans, amb nou i quatre punts, respectivament, van liderar un altre parcial demolidor de 14-3, situant la renda en 25 punts (40-15) després d’una tècnica de Matulionis per protestar, la màxima en tot el duel.El quadre lleidatà només va aconseguir anotar un punt en els primers 5 minuts i la primera cistella en joc va arribar en el minut 6. Encara que va tenir una petita reacció final, va tancar una primera part per oblidar amb 23 a baix (45-22). Les xifres al descans eren demolidores: 7 de 18 en tirs de dos, 1 de 15 en triples, 5 de 9 en lliures, nou rebots menys capturats que el seu rival i una valoració de 52-14. A la segona part tocava remuntada, o almenys un canvi d’imatge important per no sortir apallissats de nou. I l’equip es va posar la roba de feina i des d’una defensa molt més intensa i pressionant va començar a retallar les distàncies. També hi va tenir molt a veure el domini de Kuath a la pintura –11 punts del sudanès en aquest tercer període– i els triples de Hasbrouck (2) i Javi Vega (1).El Força Lleida va aconseguir reduir el desavantatge a la meitat al final del quart (59-47) i a vuit punts (59-51) tot just arrancar l’últim assalt gràcies a un 0-4 de sortida.

Un error de Hasbrouck en un contraatac encara hauria pogut estrènyer més el marcador, però els lleidatans van aguantar i van aconseguir situar-se a set (61-54) a falta de vuit minuts. Però dos triples gairebé seguits de Littleson, el primer des de vuit metres, i diverses pèrdues de pilota fruit de l’ansietat van acabar amb totes les esperances de remuntada.