HOQUEI CAMPIONAT D’EUROPA

Directes a semifinals

Espanya, amb Victòria Porta i Anna Salvat, del Vila-sana, tanca la fase de grups amb una victòria molt treballada contra Itàlia

Eludeix la ronda eliminatòria

Anna Casaramona, en una acció del partit d’ahir davant d’Itàlia.

Anna Casaramona, en una acció del partit d’ahir davant d’Itàlia. - @FEDPATINAJE

La selecció espanyola femenina d’hoquei patins va vèncer ahir Itàlia (3-1), finalitza primera del Grup A i es classifica de manera directa a les semifinals del Campionat d’Europa que es disputa a Olot, evitant disputar la ronda eliminatòria que es juga avui. La selecció compta amb dos jugadores del Vila-sana, Victòria Porta i Anna Salvat.

Espanya va complir amb el seu paper de favorita encara que no va tenir tant encert com en els dos partits anteriors. Ara es mesurarà contra França o Alemanya demà (20.30). Encara que Itàlia va ser el rival que més ha exigit a Espanya fins ara, les de Ricard Muñoz, que els valia l’empat per ser primeres, van dominar el matx i la portera Verónica Caretta va ser qui va donar emoció al marcador.Espanya, set vegades campiona d’Europa, no va fallar. Itàlia, superada històricament tant per Espanya com Portugal, podi dels últims quatre Europeus, es va avançar amb un gol d’Elena Tamiozzo en el minut 17. Les de Muñoz no van perdre els nervis, malgrat el càstig d’un primer temps en què havien perdonat ja moltes ocasions, i Sara Roces va firmar l’1-1 a cinc minuts del descans. A la represa, Espanya va tornar a assetjar Caretta, però la punteria, després de cinc gols davant de Portugal i vuit a França, va brillar per la seua absència.La selecció va patir amb les contres italianes, però en el tram decisiu, a tres minuts del final, Aina Florenza va fer el 2-1 per tot l’escaire (47) i Mariona Colomer va firmar el tercer a continuació. La favorita mira ja a les medalles.A més de França i Alemanya, avui es jugaran una plaça per a semis Portugal-Suïssa i Itàlia-Anglaterra.