FUTBOL TERCERA RFEF

Taules agredolces a Vilafranca

El Mollerussa empata davant d'un rival directe per la salvació i aconsegueix així el segon punt com a visitant

Lamin i Genís Soldevila, de penal, van anotar els gols dels del Pla d'Urgell

Nil Sauret prova d’avançar en conducció, perseguit per oponents del Vilafranca.

Nil Sauret prova d’avançar en conducció, perseguit per oponents del Vilafranca. - ALBA RIVERA

El Mollerussa va estar ahir a punt d’assaborir la seua primera victòria fora de casa aquest curs i, alhora, de caure derrotat en uns eterns minuts finals després de l’expulsió de Moró Sidibé. Però finalment els de Jordi Cortés van firmar les taules davant d’un Vilafranca que només va anotar a pilota aturada (2-2), en el que va suposar el segon punt fora de casa aquesta temporada del Mollerussa, que segueix en posicions de descens, setzè, amb 14 punts.

Era un partit directe per a la salvació, ja que el Vilafranca arribava quinzè, un punt i una posició a la taula. Jordi Cortés va sortir amb un 4-1-4-1, per contenir els jugadors de qualitat locals al mig del camp i controlar el davanter centre amb la presència de Nico Magno com a pivot defensiu, que podia unir-se a la defensa en cas de necessitar-ho. Tanmateix, els que van començar més actius en atac van ser els locals, avisant en el minut 3 amb un potent xut des de tres quarts de camp que el fitxatge hivernal del Mollerussa, Adri Buetas, va haver de refusar. No va ser l’única intervenció del porter, que va firmar una gran actuació.El Mollerussa va començar a dominar en el minut 15 amb ocasions clares i amb Moró Sidibé com a referència en atac. Quan millor estaven els de Jordi Cortés, el Vilafranca va marcar el primer gol en un córner que va rematar l’ahir davanter centre Aumatell, al segon pal (1-0, 36’). Tanmateix, la reacció dels del Pla d’Urgell va ser immediata. Després de servir de centre, Putxi va enviar una pilota a l’espai que Lamin va controlar a l’àrea i va definir per empatar el partit (1-1, 37’). El mateix Lamin va ser qui, vuit minuts més tard, va provocar un penal que Genís Soldevila va anotar per remuntar (1-2, 44’).Després del descans, el Mollerussa va sortir a aguantar el resultat. I ho va aconseguir durant 35 minuts d’alternatives que es van acabar resolent amb un gol d’Èric Ruiz, el capità del Vilafranca, que va rematar un rebot a la frontal després d’un córner (2-2, 81’). En el minut 89, Moró va veure la segona groga i, tot i que els lleidatans van patir al final, també haurien pogut guanyar a la contra, a falta de dos minuts d’afegit, amb un mà a mà de Graells amb Varo, que el porter local va treure amb els peus.

Jordi Cortés: “Treure un punt acabant amb deu és positiu“

L’entrenador del Mollerussa, Jordi Cortés, va valorar positivament el partit dels seus jugadors contra el Vilafranca. “En cas d’estar molest per no aconseguir els tres punts, al final me’n vaig donant les gràcies. Treure un punt acabant amb deu és positiu”, va confessar el tècnic, que creu que “s’ha de donar valor a l’empat perquè implica encadenar dos partits seguits sense perdre”. El de Balaguer, pensant en el següent matx, va concloure que “s’han de recuperar de l’esforç i ajustar les baixes ja que Moró Sidibé serà baixa per sanció i Putxi també per acumulació de targetes grogues”.