Manen Lamin i Carulla

La Mitja Marató de Balaguer reuneix mig miler d'atletes en la 35a edició

L'olímpic Reyes Estévez va ser el guanyador en la distància de 10 quilòmetres

Reyes Estévez, amb ulleres fosques, i la resta de participants surten dels 10 quilòmetres. - JB

Muhammad Lamin (Xafatolls) i Rosamari Carulla (Altan Wear) van ser els guanyadors de la 35 edició de la Mitja Marató de Balaguer, que ahir va reunir mig miler d’atletes entre la prova reina i les distàncies de 10 i 5 quilòmetres. El vencedor de la Mitja en categoria masculina va invertir un crono d’1:08:10, superant en 42 segons Xavier Tomasa (Ironwill Solideo) i en 3:48 Josep Domènech (Docu Lleida). D’altra banda, Carulla es va imposar en la prova femenina amb un temps d’1:22:23, la qual cosa implica un nou rècord. Emma Carreras (Tri-4.40) va ser segona, a 42 segons de Carulla, mentre que Laura Bota (Xafatolls) va ser tercera, a 9:31 de la vencedora.

En el traçat de 10 quilòmetres, el més ràpid va ser l’olímpic Reyes Estévez (Hoka), que va invertir un temps de 30:49, seguit a 53 segons de Francesc Carmona (Andorra) i a 4:13 de l’independent Sergi Bel. Estévez, un dels millors atletes catalans de la història, va manifestar que “ha estat un circuit espectacular”. Berta Cabanas (Sentebé) es va imposar en la prova femenina amb un crono de 35:08, avantatjant en més de 3 minuts Ariadna Llesuy i Jordina Peracaula (Cassanenca), que van completar el podi. Amin Ezzitouni (Aldahra Lleida) va ser el vencedor de la prova de 5 quilòmetres amb un temps de 15:32. Ezzitouni es va imposar amb comoditat a Rahal Boufra (Pedala.cat) i Max Viola. En categoria femenina, la guanyadora va ser Estel Jordan (Aldahra Lleida), amb un crono de 18:34, amb Queralt Rutllant (Cassanenca) i Clàudia Pinós (Golruntroup) completant el podi. Josep Maria Marquès, membre de l’organització, a càrrec de Runners Balaguer, es va mostrar content pel gran ambient de la jornada. També va destacar que comptar amb esponsorització d’empreses permet fer créixer la cursa.