Futbol

L'Espanyol descendeix a Segona després d'un empat a València (2-2)

Lino va anotar l’empat a dos en el 93 que condemna els blanc-i-blaus

El brasiler Samuel Lino va aconseguir ahir en el temps de prolongació donar l’empat al València davant de l’Espanyol (2-2) a Mestalla, que envia el conjunt català a Segona divisió i que atansa els valencians a la permanència. El València necessitava el triomf per salvar-se i l’Espanyol per no baixar. Els locals van ser molt superiors en el primer temps però després d’avançar-se al minut 40 van veure com tot just dos minuts després els empatava l’equip català, en la seua primera rematada del partit, i com s’avançava a l’inici de la segona meitat.

Semblava que l’Espanyol aconseguiria un triomf vital perquè, tot i que el mantenia en el descens, li permetia dependre de si mateix en l’última jornada, en la qual s’enfronta a l’Almeria. Els periquitos van decidir que com menys es jugués, millor. Havien aconseguit el botí i el temps transcorria a favor seu. Però quan menys s’ho esperaven, una centrada de Gayá va habilitar Lino per marcar en el 93 i va condemnar l’Espanyol a Segona, en un gol precedit per la polèmica, perquè l’Espanyol va reclamar una falta anterior sobre Braithwaite. Després del matx, el tècnic Luis García va protestar sobre l’acció i va dir que:

Hi ha decisions que ens han perjudicat en les dos últimes jornades, però no ens podem amagar perquè no hem baixat per això.

Els jugadors de l'Espanyol, desolats després de consumar el descens a Mestalla.