SEGRE

Presenten al centre Cívic de Balàfia la biografia de Josefina Vidal Morera

L'obra és el quart volum de la sèrie 'On són les dones targarines?' que edita l'Ajuntament de Tàrrega

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En el marc de les Jornades Culturals de Primavera organitzades per l'Associació de Veïns de Balàfia, ahir es va presentar el llibre dedicat a la poetessa i política targarina Josefina Vidal Morera, quart volum de la col·lecció de biografies editades per l'Ajuntament de Tàrrega On són les dones targarines?. L'autor, en aquest cas, és el filòleg Francesc Pla Felip.

Durant l'acte, que va tenir lloc a la Sala de Lectura Maria Mercè Marçal del Centre Cívic de Balàfia, l'autor va desglossar la vida i obra de la protagonista així com el treball de recerca previ a l'escriptura i els orígens de les il·lustracions que acompanyen el text, obra d'Alba Torres

Josefina Vidal Morera va nèixer a Tàrrega el 1932 i va viure durant els anys 50, 60 i 70 a la Gran Bretanya i Holanda. Va col·laborar amb la BBC a Londres i amb Radio Nederland a Amsterdam. També va impartir classes de llengua i literatura castellanes a la Universitat de Groningen. Després de tornar a Espanya el 1977, va ser cap de la secretaria del ministre Ernest Lluch. Vidal és autora de diversos llibres de poemes com En el silenci del temps, que va ser finalista del Premi de Poesia Les Tel·lúries l’any 2000.

tracking