SEGRE
Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

Escric aquesta columna a una setmana de celebrar el dia de Nadal. Quan aquesta pàgina arribi a les seves cases (o pantalles) no només ens haurem cruspit la sopa de galets, els torrons Gené Molló i els canalons de Sant Esteve sinó que també haurem engolit 12 grans de raïm per donar la benvinguda a un any que esperem que sigui més generós amb tots nosaltres. Crec que ens ho mereixem.

No vull parlar del Nadal perquè, per a mi, no ha existit. Per responsabilitat no he viatjat a Sudanell a celebrar aquests dies tan especials amb la família a qui no veig des de l’any passat. Sacrificar un Nadal per poder celebrar-ne de més amb molta més escalfor. Dir adeu a un any tan nefast com el 2020 em dona l’oportunitat d’escriure un llistat de desitjos per a aquest pròxim any que m’agradaria compartir amb tots vostès, amics lectors del diari SEGRE a qui m’agradaria també desitjar-los un feliç 2021. Per a aquest 2021 m’agradaria que, a poc a poc, poguéssim arribar a l’anomenada nova normalitat i que aquesta normalitat fos més amable, menys estrident i més solidària. Que les vacunes arribin a Espanya, però també als països a qui sempre posem al final de les agendes internacionals. Que no ens oblidem dels que ens han deixat aquest 2020 per conseqüència del coronavirus, però que tinguem present que existeixen altres virus que continuen infectant, alguns acompanyats d’un estigma social que impedeix viure en plenitud.

Que acabi l’esbroncada política, la demagògia, les mentides, les falses promeses com l’Ítaca a la qual alguns polítics ens volien fer arribar sense tenir ni mapa ni neurones; i que els nostres representants entenguin que la sanitat, l’educació i la justícia social són uns pilars essencials amb els quals construir una societat moderna i pròspera. Que apliquin mesures que acabin amb l’extrema desigualtat econòmica que ha enviat en un pou sense fons milers de ciutadans. Que entenguin que un país no pot deixar únicament en el turisme i al sector serveis el seu futur i que tirin endavant mesures innovadores i agosarades que ajudin a doblegar el canvi climàtic que ja és una realitat. Que tinguem uns pressupostos que no s’oblidin de la ciència i la investigació.

En l’àmbit personal demano que segueixi estant rodejat de gent bona gaudint de salut. D’una família i amics que sé que m’estimen i sempre estan al meu costat quan els necessito. I per què no dir-ho? Que el meu cor continuï palpitant amb la mateixa intensitat amb la qual ho fa ara. M’agradaria, si no és demanar molt, tenir feina i que, a poc a poc, es vagin descongelant alguns dels projectes que es van cancel·lar i que materialitzi el projecte personal que sempre deixo en un segon pla.

Finalment m’agradaria poder abraçar amb la màxima intensitat totes aquelles persones que formen part del meu ADN afectiu i tots els fars en forma de persona que m’han guiat dels moments de foscor a la llum d’un nou dia i d’un any nou.

tracking