SEGRE

Un camí de llum

El diagnòstic d’una malaltia com la fibromiàlgia pot canviar la vida, però l’Anna Asnà tenia clar que una cosa era modificar els hàbits i l’altra, molt diferent, enfonsar-se. Així que, conscient de les seves habilitats, fa un any i mig va néixer Xanna, un espai on crea complements i joies amb minerals, que ja té clients internacionals

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Xanna és un espai de creativitat, d’imaginació, de colors. És una excusa perquè elles (i ells) llueixin complements que estèticament els facin sentir fantàstics. Sense més pretensions. Per presumir, perquè ens ho mereixem. És, a més a més, una manera de vestir una joia amb minerals als quals s’atribueixen diferents propietats, ja siguin protectores o de benestar. O una joia amb amulets herz o berebers, als quals també s’atribueixen aquestes propietats protectores. Xanna, però, és també un “camí de llum”, com li agrada dir a la lleidatana Anna Asnà, l’ànima que hi ha al darrere d’aquest projecte. I és que Xanna és, sobretot, una història de superació, de canvi de vida, de força, d’estar convençut que “passi el que passi, sempre s’ha de mirar endavant”.

L’Anna no és una empresària qualsevol. Ella ha aixecat la firma malgrat les adversitats. Va rebre un diagnòstic de fibromiàlgia finalment onze anys enrere, després de dolors i malestars inexplicables, als quals se sumen la fatiga crònica i altres dolències que la podien deixar en estat de xoc. És algú que s’havia preparat i durant gairebé dues dècades va treballar com a monitora esportiva en un parell de gimnasos de Lleida. Els dolors i malestars més primerencs els atribuïen al tipus de feina, tot i que va arribar un moment que es va fer evident que hi havia quelcom més. Atès que per hobby compaginava la feina esportiva amb consells de decoració amb amigues i clientes, va reinventar-se per convertir aquest divertimento en la seva nova feina, que podia fer d’una manera més tranquil·la. Finalment, però, també va haver de deixar-ho. “Jo treballo bé o no treballo”, afirma taxativa. I aquí va néixer Xanna, ara fa un any i mig. Sempre li havia agradat fer complements i es va adonar que podia ser el seu nord. “Tenia clar que si ho feia, havia de ser seriosament, com a empresa”, explica. Així que se’n va anar amb el seu avantprojecte a Aspid, on la van animar a tirar endavant i li han donat les claus per fer-ho professionalment. La força de voluntat l’ha posat ella. I el seu caràcter valent. Des d’aleshores, ha fidelitzat una clientela que li pot venir tant dels Estats Units, com del Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Holanda o França, a més de Catalunya i Espanya. I tot això des del menjador de casa seva.

L’Anna sempre ha tingut molt clar que no volia que la malaltia la definís, sinó que havia d’aprendre a conviure-hi

D’aquesta manera, l’Anna crea “joies amb minerals que són l’avantsala de la joieria tradicional”, explica mentre deixa clar que “no es tracta de bijuteria”. I és que Xanna és un projecte de complements, en què hi ha majoritàriament collars, polseres i anells, en el qual els principals protagonistes (no els únics) són els minerals d’alta qualitat. “Els busquem, a través de la xarxa, acuradament en diferents països, com ara Estats Units, Àustria o Índia”, per citar-ne només alguns. Un cop els rep, ella s’encarrega d’elaborar les seves pròpies creacions. Cada una de les peces és única i exclusiva, ningú més la portarà igual. A més a més, les clientes (són majoritàriament dones, encara que cada cop hi ha més homes que s’interessen sobretot per les seves polseres) poden demanar els canvis que vulguin a les peces, segons els seus propis gustos, o crear-les expressament. “A vegades vénen a casa i triem mineral per mineral, color per color, tots els elements que conformaran aquella joia”, revela. Treballar d’aquesta manera li permet estar activa, molt, amb la tranquil·litat de no haver de retre comptes a ningú, atès que l’estrès no és precisament un bon company de viatge en aquests casos. Segurament no ho és en cap situació, però en aquestes encara menys. Això sí, “intento marcar-me un horari”, confessa, encara que si algun dia no es troba bé, descansa i al següent continua allà on ho ha deixat. Les xarxes han estat un gran aliat i permeten que pugui enviar fotografies del procés a les clientes, que saben que darrere no hi ha una multinacional sense personalitat, sinó algú amb una història, que creu en les propietats protectores i sanadores dels minerals, que els ho explica i els ho envia per escrit. I és que els detalls són molt importants. “Qui demana una peça de Xanna sempre la rep en una cuidada bossa d’organça perfumada i amb la targeta de la firma signada, a més de les explicacions de les propietats atribuïdes a aquells minerals que han escollit”. Acostuma a tenir un estoc d’unes 200 peces “que van sortint de manera habitual, cosa que demostra que Xanna cada cop es va coneixent més”, explica satisfeta. No n’hi ha per a menys. I és per això que ja està pensant a ampliar el negoci amb elements com anells i arracades, a més d’una línia dedicada a complements per a chihuahuas.

Fa un any i mig que Xanna està en marxa i ja ha rebut clientes (sobretot) de països com EUA o Anglaterra

La trobareu a www.xannacomplements.com, i també a les xarxes com Instagram, Facebook, Twitter o Pinterest. I avui, que és el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica, al showroom que tindrà lloc al Cafè dels Artistes de Lleida. Podreu comprovar què és un exemple de superació en carn i ossos. Evidentment, podreu tenir a les mans aquests complements creats amb minerals, dels quals ella us explicarà amablement i amb la serenitat que la caracteritza les propietats i la història. Segur que no us deixa indiferents.

MINERALS: PROPIETATS ATRIBUÏDES •Turquesa: Equilibra canvis d’humor extrem, anima en cas de somnolència, cansament, abatiment i fatiga, estimula la intuïció i la capacitat de previsió. Fa possible reconèixer els motius de la dita i de la dissort i dominar-los. És una pedra de protecció de les influències estranyes. Antigament era considerada en moltes cultures com una pedra protectora contra encanteris i es portava com a amulet per generar força, salut i alegria vital. • Àgata: Ajuda a tenir una idea tranquil·la de la vida i a solucionar els assumptes de manera recollida i concentrada, a obtenir maduresa i creixement espiritual fent-nos més estables. Anímicament, l’àgata transmet protecció i seguretat. Mentalment, potencia el pensament lògic i racional i estimula la concentració. • Ònix negre: Promou el vigor, la força i la perseverança, l’autoconfiança i ajuda a estar en harmonia amb el teu entorn. És una pedra de protecció, a causa de la manera en què repel·leix i desvia l’energia negativa. S’utilitza sovint en la meditació, per ajudar les persones a trobar una connexió espiritual més profunda i aconseguir l’equilibri. • Òpal: Porta alegria terrenal, reforça el desig, l’erotisme i la sexualitat, torna emocional, seductor, no convencional, alegre i afavoreix l’optimisme, ajuda a reconèixer les necessitats pròpies i a expressarles. Es coneix com la “Pedra dels Artistes” ja que té la capacitat de treure a la superfície tots els talents ocults. Pot ampliar la intensitat mental i reposar noves i estimulants obertures. És útil en casos de malenconia, indiferència, escepticisme o desànim. • Malaquita: Fomenta el sentit de l’estètica, la sensualitat, la bellesa, l’amistat i la justícia. Elimina les inhibicions i estimula l’expressió dels sentiments. És una important pedra protectora, absorbeix amb facilitat les energies negatives. És una pedra de transformació, anima a ser més aventurers, a assumir riscos. Afavoreix la imaginació i la determinació. • Lapislàtzuli: Afavoreix la integritat, la dignitat, la sociabilitat i l’amistat, harmonitza els nivells físic, emocional, mental, espiritual, aquest mineral t’anima a fer-te càrrec de la teva vida, fomenta l’autoconsciència i permet l’autoexpressió. És un poderós amplificador del pensament, estimula les facultats mentals superiors aportant claredat i objectivitat, ensenya el valor d’escoltar atentament els altres.

Lluís Rosselló, reumatòleg-cap unitat fibromiàlgia i fatiga crònica Hospital Santa Maria“El més important és que el pacient conegui la malaltia” Què és la fibromiàlgia? Una malaltia de causa desconeguda, malgrat que hi ha algunes evidències sobre alteració genètica, potser hormonal. Entre els seus molts símptomes destaquen dolor generalitzat, cansament inexplicable, insomni, son no reparador o trastorns cognitius com problemes de concentració o memòria. Quin tipus de tractament rep? El més important és l’educació i per tant intentem que el pacient conegui què és la malaltia. A partir d’aquí hi ha diferents línies, una de les més importants és fer exercici aeròbic controlat. Depèn dels casos cal atacar els símptomes, ja sigui amb tractament psicològic o pel dolor, segons els cas.

Fibrolleida: Una associació per acompanyar persones afectades amb seu a Lleida, Tremp i la Seu L’associació de les síndromes de sensibilització central: fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i síndrome de sensibilització química múltiple, Fibrolleida, compta amb una seu a Lleida i dues més a Tremp i la Seu d’Urgell. Entre les tres ajuden uns 300 associats, la majoria dones. A més a més d’oferir activitats físiques i cognitives, també s’han proposat fer visible la malaltia i defensar qui la pateix tant davant de les administracions com en l’àmbit laboral si convé. La seva presidenta, la Marissa Pont, explica que “cada cop més els facultatius estan conscienciats d’aquesta malaltia i estem molt contents amb la Primària de Lleida, perquè han creat un equip de metges referents. Això no vol dir que, de vegades, els afectats no se sentin ben tractats, que no significa que els tractin malament, el que passa és que és una malaltia que encara genera desconcert, i nosaltres procurem acompanyar”. A Lleida ciutat s’hi pot contactar als telèfons: 973 20 45 84/649 873 838 i al correu fibrolleida@gmail.com. A Tremp: 973 65 23 00 /618 629 655/ fibrolleidapallars@gmail.com i a la Seu: 606 95 55 73/ fibrolleidaalturgell@gmail.com.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.

Els minerals. L’Anna utilitza aquí pedres semiprecioses, minerals com howlita i grans de llautó marroquí.SEGRE

tracking