SEGRE

SUCCESSOS

Busquen un pres perillós escapat condemnat per violació i assassinat

El reclús gaudia d’un permís penitenciari i no ha anat a la presó quan havia d’haver-ho fet

Buscan a un preso peligroso fugado condenado por violación y asesinato

Buscan a un preso peligroso fugado condenado por violación y asesinatoSe trata de Guillermo Fernández Bueno, conden

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Les forces de seguretat busquen a Guillermo Fernández Bueno, un perillós pres escapat de la presó càntabra del Dueso, condemnat per violació i assassinat i que va sortir de la presó el passat dia 15 per a disfrutar d’un permís de set dies que va concloure diumenge.

Segons publica la Policia Nacional en una piulada, el reclús gaudia d’un permís penitenciari i no ha anat a la presó quan havia d’haver-ho fet, diumenge passat. "Guillermo Fernández Bueno és un violador i assassí que s’ha escapat de la presó de Santoña (Santander) en un permís. Si li has vist o tens alguna dada: 091", diu el tuit de la Policia, que acompanya la foto.

Fonts penitenciàries han dit a Efe que el pres ja havia complert 17 anys i mig de presó i acabava la seua condemna el 2026. A més no era el primer permís que se li concedia, encara que els anteriors els havia obtingut a través de recursos que finalment havien estat admesos pel jutge de vigilància penitenciària.

Fonts consultades per Efe indiquen que el pres, que tenia parella fora de presó, va deixar la seua cel·la bastant buida en aquest últim permís, el que fa sospitar que tenia planejat no tornar al centre penitenciari.

Els Cossos de Seguretat han desplegat un dispositiu per provar de trobar aquest pres, de Santander condemnat a 26 anys i sis mesos de presó per violar i assassinar en una cafeteria de Vitòria a una empleada de la neteja el 14 de desembre de 2000. Aquest home ja complia una condemna de nou anys de presó per una altra agressió sexual comesa un mes abans.

La sentència de l’Audiència alabesa assenyalava que aquest home va actuar amb una "violència inusitada", que la víctima assassinada va morir asfixiada i que la va violar. A més, indicava que quan ja havia mort, el condemnat li va tallar el coll.

La Delegació del Govern ha explicat que s’està buscant aquest home, que els agents tenen la seua fotografia i que s’ha avisat especialment a les unitats dedicades a delictes sexuals.

tracking