SEGRE
La Paeria presenta un presupuesto de 164 millones de euros, con 5,1 para inversiones

La Paeria presenta un presupuesto de 164 millones de euros, con 5,1 para inversionesITMAR FABREGAT

Creado:

Actualizado:

La setmana que tot just ha fet cinc mesos de la materialització del Pacte de Sant Joan, el govern d’entesa que formem ERC-AM, Junts per Catalunya-Lleida i El Comú de Lleida-Podem-ECG hem fet públics els pressupostos per al 2020. Som el canvi honest, valent i emprenedor per a Lleida i el balanç presentat n’és segurament el millor exemple, tot i no tractar-se d’unes xifres somniades.

Ho vam dir a la roda de premsa i ho gestionarem en els propers mesos: el pressupost per a l’any que ve és contingut en la despesa i realista en els ingressos i és la proposta més bona i factible que podíem fer atesa la situació econòmica en què es troba la Paeria. Una situació, recordem-ho, marcada per un deute de 175 milions d’euros: ràpid de dir però complex de liquidar.

Els ciutadans i ciutadanes de Lleida mereixeu ser atesos amb una gestió responsable dels vostres diners, lluny d’inversions aparentment poderoses però temeràriament irreals. I en aquest marc ens mourem: el 2020 serà l’any del microurbanisme, d’assegurar que la ciutat és un espai agradable, segur i just per a tothom i l’any de treballar per desencallar projectes històrics de la ciutat com el Museu Morera. Atendrem les emergències socials i incrementarem l’oferta de lloguer assequible i d’habitatge social, perquè el dret a l’habitatge digne és inqüestionable i indefugible. Construirem l’Escola de Pinyana, la Bústia Ètica i defensarem un model comercial equilibrat, parant especial atenció en la promoció del comerç de proximitat. Emplenarem d’esforç i dedicació la nostra condició de representants i servidors públics i això també passa per obrir finestres i aixecar catifes. En aquest sentit, dimecres vam acudir per primera vegada a l’Oficina Antifrau i a Fiscalia. Creiem que cal impregnar d’ètica i bon govern totes i cadascuna de les nostres actuacions.

Amb tot, doncs, és evident que treballem i treballarem per recuperar l’equilibri econòmic del consistori, per renegociar el deute a fi de fer-lo més suportable, per revisar i fiscalitzar els contractes de serveis amb empreses externes i per millorar la gestió integral de la Paeria. Encara no hem viscut ni una vuitena part del mandat però som conscients que el millor llegat que podem deixar a la ciutadania és una gestió responsable, prioritzant aquells projectes de ciutat que generin consens i responguin a un interès general. Així doncs, comencem endreçant la casa i deixant de xutar la pilota cap endavant per elaborar un bon Pla d’Acció Municipal i a partir d’aquí poder introduir canvis substantius amb nous programes i nous projectes. Sembrem futur i ho volem fer amb la certesa que creixerà en una terra sana. El canvi honest i valent ha començat.

tracking