SEGRE

Creado:

Actualizado:

Lleida ja té pressupostos. Lleida és, des d’aquest divendres, de les poques ciutats a Catalunya i a l’Estat espanyol que han aprovat –de forma inicial– el pressupost per a l’any 2023.

Ho posava de manifest aquest divendres quan el ple de la Paeria, en una sessió extraordinària, aprovava amb els vots del Govern i l’abstenció del Partit Socialista i del Comú per tirar endavant els pressupostos per a l’any vinent.

Amb aquest pressupost, completem un mandat en què hem aprovat tots i cadascun dels pressupostos que han estat a les nostres mans. I no sempre amb unes condicions planeres, sinó que ens hem hagut de sobreposar a dinàmiques partidistes i de bloqueig que, per sort, hem pogut deixar enrere en l’elaboració i en la votació dels pressupostos del 2023.Des del Govern de la Paeria ho tenim molt clar: els problemes o les complexitats s’afronten des de la bona governança, fent que els pressupostos actuïn com a agents tractors de l’economia de la ciutat i del territori que ens envolta.És per això que hem elaborat el pressupost per al 2023 assumint prioritats. Des del principi vam tenir clar que aquesta nova crisi que ja estem patint (amb la inflació, l’augment de preus de l’energia i l’augment del cost de vida en general) no la podia pagar, de nou, la ciutadania.

És per això que vam decidir de forma contundent que no incrementaríem les ordenances fiscals, que no posaríem més pressió a les espatlles de la ciutadania. En aquest sentit, hem fet un nou esforç de contenció i de priorització de polítiques públiques, és així com entenem la governança republicana.Amb aquests pressupostos, també, garantim la solvència dels serveis públics. L’elaboració del pressupost s’ha fet mantenint les partides d’activitats amb els mateixos imports que l’any passat i no incorporant nous serveis o activitats.Com no podria ser d’una altra manera, és un pressupost amb la mirada posada al futur de la ciutat.

Per això, el principal increment està previst en la inversió, perquè la ciutat de Lleida no pot perdre cap oportunitat de finançament que vingui d’Europa, els fons Next Generation han estat l’oportunitat de transformació cap a una Lleida més sostenible, verda i amable i ho han de continuar sent.Correspon als governs gestionar la sortida de la crisi, que ha de ser ordenada i justa per a tothom. És responsabilitat dels governs procurar que els guanyadors no hi guanyin molt i els perdedors hi perdin poc. Els governs tenen prou mitjans per fer-ho, i aquests mitjans són –entre altres– els pressupostos.Des del moment que vam accedir al Govern d’aquesta ciutat, a la Paeria de Lleida vam tenir clar que defugiríem del postureig, de la fotografia.

Vam tenir clar que treballaríem cada dia pels lleidatans i lleidatanes. Divendres aprovàvem el quart pressupost del nostre mandat. I això vol dir, ras i curt, que hem aconseguit tirar endavant els comptes cada any.

I no serà per les dificultats que se’ns han presentat. Però ho hem fet, i ho hem fet dialogant amb tothom, assumint moments i papers difícils, en algunes ocasions. Però ho hem fet.

I, sincerament, aquest no és només un èxit nostre, d’aquest Govern. Ha de ser –volem que sigui– un èxit de tota la ciutadania, i també dels grups polítics que ho han fet possible cada any.Hem aprovat inicialment els pressupostos però la feina no s’acaba aquí. Cal pressupostos a tot arreu.

Per això treballarem incansablement, també, des de tots els fronts, per a tenir pressupostos a la Generalitat i perquè el Govern de l’Estat espanyol tingui també pressupostos.En aquest darrer sentit, aquesta setmana hem rebut una excel·lent notícia per a la ciutat de Lleida i per a tot el territori: s’ha aconseguit incorporar una partida de 7 milions d’euros a la Llei General de Pressupostos de l’Estat per garantir la viabilitat del Parc AgroBioTech Lleida.Vull donar les gràcies, vull agrair tota la feina feta i la perseverança, als senadors i diputats del territori. Aquesta és la bona política, la que serveix veritablement per a fer que les coses passin. Asseient-nos, negociant, treballant conjuntament entre administracions, arribant a acords i consensos i posant sempre Lleida per davant de tot.

Només així podrem encarar el futur que ens ve.

tracking