SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

A la vostra disposició, des del vostre barri

Creado:

Actualizado:

Trepitjar el carrer i escoltar les propostes que em traslladeu amb l’objectiu de fer de Lleida una millor ciutat. Amb aquesta vocació he començat aquesta setmana l’atenció presencial als veïns i les veïnes als barris, amb la finalitat d’escoltar in situ els vostres anhels i les vostres inquietuds. Ho he fet a Balàfia i ho seguiré fent a tots els barris amb la finalitat de posar-me a la vostra disposició i fer-vos participar en la presa de decisions.

La vocació és estar al peu del carrer per parlar amb tots i totes vosaltres sobre qüestions que creieu que caldria proposar o que es poden millorar a la ciutat i, per això, hem posat en marxa un sistema de cites presencials perquè ens puguem veure.

Escoltar la ciutadania, mantenir el pols dels carrers i prendre nota d’allò que ens expliqueu és clau per garantir un bon dia a dia i per tal de dissenyar propostes que s’atansen al que penseu i al que necessiteu. Crec que és important obrir-vos les portes de la Paeria i atansar-vos la institució que és de totes i tots i que ha d’estar amatent a les vostres peticions. Estic satisfet després d’haver fet les primeres reunions perquè com més sumem, com més ens escoltem i com més confrontem idees, més avançarem a fer de Lleida una millor ciutat.

Com a govern municipal tenim l’obligació de seguir posant totes aquelles eines necessàries per afavorir el debat, la participació i escoltar activament el que ens traslladeu. Reunir-nos amb els veïns als barris n’és una, com també ho seran les audiències públiques que organitzarem, entre les quals la que està vinculada a la mobilitat, assegurar l’atenció presencial de la Paeria a tota la ciutadania que necessiti fer gestions durant les vacances d’estiu i avançar en nous canals de comunicació directa i telefònica amb la ciutadania. Les propostes de què us he parlat sobre el bon govern formen part de les 100 primeres mesures que hem presentat per als 100 primers dies de mandat, en les quals també s’inclouen accions per avançar en una Lleida més neta, més endreçada, més segura i d’oportunitats.

També n’hem posat en marxa d’altres, com ara la campanya de neteja intensiva a cada barri de la ciutat, que aquesta setmana s’ha realitzat al Centre Històric. Soc conscient que 100 mesures és un repte majúscul i que la fita no és senzilla, però ens hem posat a treballar per aconseguir-ho. Per reforçar la capitalitat i l’atractiu de Lleida, hem de ser creatius i treballar per fer una bona gestió de la ciutat.

Volem gestionar el present perquè les lleidatanes i lleidatans se sentin a gust amb la seva ciutat, amb els carrers, parcs i jardins nets i endreçats, i a la vegada volem millorar el futur. I això ho hem de fer amb ganes i dedicació per fer les coses bé. Les 100 primeres mesures tenen una visió holística i tenen a veure amb la seguretat, la neteja, el model comercial, els serveis, l’atenció de les persones, la creació d’activitat i d’ocupació i la promoció de la ciutat, amb l’objectiu de reforçar l’atractiu i el respecte per la nostra ciutat.

Quines altres mesures proposem? Posar en marxa la brigada verda per tenir els parcs i jardins nets, una acció complementària a la campanya de neteja intensiva als barris; instal·lar punts lila a les festes majors dels barris per prevenir i atendre casos d’agressions masclistes; reactivar el programa Nits Q per conscienciar sobre l’oci nocturn responsable i segur; iniciar els tràmits per incorporar 20 nous agents de la Guàrdia Urbana; revisar l’ordenança del Civisme, obrir la licitació per construir la residència per a les persones grans al barri de Pardinyes, publicada aquest dimecres; encarregar el projecte de rehabilitació de les piscines de Gardeny i dels vestidors del camp de futbol dels Magraners; reobrir l’oficina d’inversions per atreure noves empreses; avançar en un pla d’incentius fiscals per al comerç de proximitat; posar en marxa l’agenda cultural unificada i declarar el garrotín patrimoni immaterial, entre moltes altres.

tracking