SEGRE

Creado:

Actualizado:

És impossible avançar sense tenir presents els orígens: Lleida ve del Centre Històric. És el punt on tot comença i, per tant, un niu d’història, de sensibilitats i d’emocions que no han de quedar ancorades al passat. El nostre barri antic allibera força i estímuls que ens permeten gaudir-lo des de múltiples vessants que s’abracen els uns amb els altres: l’artístic, el patrimonial, el comercial o el turístic. Junts conformen un relat digne de ser viscut i explicat.

En tenim l’ocasió aquest cap de setmana amb la 14a edició de l’Obert, que recull les iniciatives de més de mig centenar d’entitats que organitzen una vuitantena d’activitats de tot tipus. Us agraïm profundament la implicació. Ens demostreu que el Centre Històric és viu i captivador però també que la força col·lectiva és la que ens ha de permetre projectar-nos arreu. Per tant, desitjo que vibreu amb els espectacles, les exposicions, els gegants, els tallers artístics, els concerts i els àpats, actes que seran, alhora, punts de trobada de les lleidatanes i lleidatans.

Com ho ha estat, ho és i ho serà el Centre d’Art La Panera, que compleix 20 anys de vida. Felicito i encoratjo els seus responsables a seguir fent créixer el barri. Perquè també soc conscient que el Centre Històric té complexitats no resoltes que cal afrontar i sobre les quals s’han de prendre decisions des de la dimensió social, la urbanística i l’econòmica. Les tres s’han de produir alhora.

Per progressar en un barri dinàmic, que bategui, que doti d’oportunitats els joves i que garanteixi el benestar de les persones grans, és necessari tirar endavant iniciatives imaginatives impulsant, per exemple, incentius fiscals per implantar comerços de productes quotidians o d’altres especialitats que puguin atreure compradors no residents. És essencial, també, avançar en les àrees de rehabilitació i d’innovació urbana per tal de dissenyar un nou model d’habitatge per a l’emancipació dels joves i les famílies, generar més espais verds i de gaudi, promocionar la celebració d’actes com les Festes de la Tardor, fer del Mercat del Pla un punt d’atracció comercial, turística i ciutadana, així com afavorir la mobilitat en transport urbà col·lectiu, estudiant la reimplantació de la línia L-11.Per tal que al Centre Històric passin coses, des del govern municipal hem d’escoltar activament el barri, ser proactius, àgils i imaginatius per presentar propostes i per buscar, també, la complicitat amb el sector privat, amb l’objectiu que participi en l’impuls de projectes urbanístics. Hem de fer que Lleida cregui més que mai en el Centre Històric, en el bressol que va veure néixer la ciutat i, com a govern municipal, assumim el lideratge per assolir-ho

tracking