SEGRE
Tragó días antes de la inundación.

Tragó días antes de la inundación.PERE TUFET / ARXIU COMARCAL DE LA NOGUERA

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

En resposta a la carta d’un veí de Tragó molt decebut, publicada a SEGRE el dimecres dia 1 de maig del 2019.

A tots els Amics de Tragó de Noguera ens va saber molt greu no poder fer tots els actes de la Festa Major al voltant del monestir de Vallverd, com acostumem a fer sempre que el temps ho permet. Altres anys, concretament el 2011 i el 2013, no ha sigut possible a causa de la pluja, que quan és massa insistent fa els camins intransitables. En aquelles dues ocasi· ons, el dia problemàtic va ser diumenge, quan fem la festa. Aquest any, diumenge va fer un temps magnífic, però el dijous anterior, quan estava programat el transport de la carpa, això va ser impossible. La impossibilitat en qüestió no va ser l’opinió d’un “il·luminat”, sinó un fet, ja que el camió ho va intentar però es va quedar clavat i va haver de ser rescatat de manera molt aparatosa.

De tot això se’n va donar explicació dues vegades: la primera a la cerimònia del ce· mentiri i la segona durant el dinar. Pel que sembla, el veí de Tragó molt decebut no era present a cap d’aquestes dues ocasions. Que consti també que tot això només va afectar la presència de la carpa i per tant el dinar i el ball, però els altres actes –ofrena al ce· mentiri, missa, joc del catxo, etc.– van tenir lloc com sempre al voltant del monestir de Vallverd, on vam passar unes hores molt agradables. En particular, aquest any es va distribuir un plànol detallat del poble, la qual cosa va agradar molt, ja que les ruïnes actuals difícilment permeten identificar les cases.

Per cert, el veí de Tragó molt decebut es desqualifica bastant com a tragoner quan confon l’ermita de la Mare de Déu del Castell amb el monestir de Santa Maria de Vallverd. En qualsevol cas, la decepció d’aquest se· nyor és un fet singular que contrasta amb la satisfacció general que van manifestar els socis al final de la festa.

tracking