SEGRE

Dr. Agustín Ruiz.

Avortaments i medicina privada

Metge

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

He llegit la notícia publicada al seu diari que el Departament de Salut està negociant amb la clínica privada Vithas de Lleida la possibilitat de realitzar avortaments quirúrgics ben aviat.

He d’agrair a la Sra. Divina Farreny, gerent territorial de Lleida, el respecte manifestat davant de la llibertat de consciència dels metges. Aquest respecte es deriva del fet que la norma última d’actuació de la persona és el codi intern (consciència) i no la llei. En els judicis de Nüremberg celebrats després de la segona guerra mundial, alguns alts càrrecs nazis argumentaven que “només havien complert la llei” per defensar-se de les atrocitats comeses. Tanmateix, el tribunal va concloure que una llei, si no és justa, no obliga a ser complerta. I ha existit al llarg de la història de la humanitat un ampli consens entre el que és bo i dolent. I és dolent matar.

En aquest sentit m’agradaria recordar que, segons la llei vigent, l’avortament és lliure al nostre país dins de les primeres 14 setmanes. Parlem de la mal denominada “llei de salut reproductiva de la dona” que implica, entre altres coses, l’aniquilació d’un ésser viu amb un codi genètic diferent de la mare des del dia 1. És a dir, no és una part del cos de la mare. Segons la meva opinió, una societat que no es cuida dels seus nens no nascuts, pel que poden arribar a ser, ni de la seua gent gran, per allò que van ser, és una societat malalta.

M’agradaria recordar als metges disposats a realitzar avortaments el jurament hipocràtic que en el seu dia van realitzar en acabar els seus estudis: “Primum non nocere” (el primer és no fer mal). Finalment, convido els ciutadans que van a la clínica Vithas Lleida que reconsiderin la seva decisió en vista de les últimes notícies.

tracking