SEGRE

Plataforma Térmens Prou Barreres

Pas a nivell de Térmens

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Ferrocarrils de la Generalitat vol construir un pas elevat de més de 500 metres de llarg i cinc metres d’altura per salvar el pas a nivell que creua la línia de tren Lleida-la Pobla amb la C-13. FGC considera aquest pas a nivell un punt negre. I ho és. Però no perquè hi hagi hagut accidents (que no n’hi ha hagut), sinó per l’elevat nombre de vehicles que creua la via. El més alt de tota la línia. Al seu dia, ajuntament i veïns van presentar a FGC unes al·legacions per poder minimitzar l’impacte sobre el territori que suposaria la construcció d’aquest pas elevat. FGC malauradament les va desestimar i va continuar endavant amb la tramitació del projecte.

Des de la Plataforma Prou Barreres defensem que la millor opció per aconseguir reduir el nombre de vehicles que creuen aquest punt és la continuïtat de la variant Térmens-Vilanova, que acaba just a l’entrar al poble (a uns 700 metres de la carretera de Bellvís). Som conscients que donar continuïtat a la variant implica destinar-hi molts més recursos, però també som conscients que el dia de demà (sigui d’aquí 5, 10 o 20 anys), el dia que la variant serà una realitat, ens quedarà un pas elevat que haurà costat més de 2 milions d’euros i que no tindrà sentit, ja que per l’actual traçat de la C13 no passaran pràcticament vehicles. Ens trobem per tant, que des de FGC i del Departament de Territori aposten per dilapidar com a mínim 2 milions per la construcció d’un pas elevat que a banda de ser completament inútil d’aquí a uns anys, ens ofega i trenca la mobilitat tant amb el polígon industrial com amb la part sud-est del municipi. Un cop més ens trobem amb un projecte fet des d’un despatx de Barcelona, sense tenir ni voler tenir coneixement de la realitat dels pobles petits.

Com a plataforma continuarem batallant, primerament, per aturar aquest projecte i, en segon lloc, per aconseguir un consens entre tots els agents del territori (ajuntaments, consells comarcals, Diputació, Generalitat) per dissenyar una planificació ordenada i en consonància amb les necessitats dels nostres pobles. Tots els veïns de Térmens hem vist tota la vida el tren al poble. Com a veïns de Térmens ens estimem, per tant, el tren, però ens estimem molt més la terra per on passa.

tracking