SEGRE

El Ple de la vergonya

President de l’associació plataforma pe  la dignificació del Pla de l’Aigua. Membre de Som Veïns

Una barraca en un solar situado en la calle la Suda, al lado del Mercat del Pla.

Chabolismo en el Centro HistóricoSOM VEÏNS

Creado:

Actualizado:

Sr. Director: Aquest divendres, el ple de l’ajuntament de Lleida serà extraordinari amb un únic punt, el Centre Històric. Des de l’any 2008 fem propostes, a tots els partits polítics i als governs de la ciutat, perquè el Centre Històric recuperi la seva dignitat per a totes les persones que hi viuen, per Lleida i com a barri. Hi ha qui fa molt més temps.

Durant aquests anys hem proposat que hi hagués personal de serveis socials al carrer a més de personal sanitari, treballadors socials i mediadors socials per treballar amb l’incivisme, els consumidors de drogues i els delinqüents. Hem sol·licitat que Guàrdia Urbana i els tècnics fessin complir les ordenances municipals a tots els veïns i veïnes, visitants i usuaris dels serveis de ciutat. Hem reclamat que el cos de Mossos d’Esquadra actués contra la delinqüència que campa impune pel barri. Hem proposat activitats culturals als carrers. Hem demanat més equipaments per al barri i hem denunciat falta de cura dels carrers i places perquè fossin amables amb els qui hi viuen. Hem exigit respecte a les persones que viuen i treballen al Centre Històric, ja que els problemes que denunciem són exclusius del Centre Històric. Hem proposat recuperar el nom de Centre Històric a la senyalització de les entrades de la ciutat perquè els visitants puguin arribar-hi, i la ciutat recordi que té un actiu social, cultural de progrés i econòmic molt potent als peus de la Seu Vella.

Després que tots els partits que hi ha al Ple han tingut responsabilitat de govern, directament en el tripartit o donant suport extern l’anterior legislatura, com s’hauria de dir el ple de divendres és de “la vergonya”, si fossin justos i coherents.

Aquest Ple no és vinculant i ve a sumar-se a dues mocions fetes en poc més d’un any a proposta de dos grups, aquestes mocions no han servit, com tampoc servirà aquest ple de la vergonya, perquè els serveis socials contractin mediadors socials, personal sanitari, treballadors socials que treballin al carrer per millorar la convivència, reduir la delinqüència i educar en civisme. Tampoc servirà per treballar contra la delinqüència crònica permesa i no perseguida per Mossos d’Esquadra, que tenen les competències. Tampoc servirà perquè Guàrdia Urbana alci actes contra els infractors de les ordenances municipals, més de cent mil infraccions a l’any a les ordenances en poc més de vint carrers del Centre Històric.

No hi ha cap altre mercat il·legal com a la plaça del Dipòsit, ara desplaçat per molts carrers del barri, no hi ha venedors de drogues a la via pública ni consumidors per via parental o fumada en ampolla com a Boters, Tallada, Galera, Timbalers, Ereta, Josep Solans, Panera, Sant Andreu i Gairoles, la muralla i porta del Lleó, principalment; no hi ha venda de begudes sense control sanitari com a Tallada amb Galera i voltants, no hi ha constants actes incívics com als carrers esmentats i voltants.

Cap d’aquestes accions succeeix en cap altre lloc de la ciutat de Lleida, per tant, la conclusió pot ser que alguns polítics i funcionaris per omissió de les seves funcions no facin res i no alcen actes ni denunciïn, perquè no constin les infraccions sobre l’incivisme, delinqüència i deixadesa crònica i així no fer res i parlar sense fets; o simplement és la corrupció d’alguns polítics i funcionaris de l’ajuntament de Lleida. De totes maneres els polítics del Ple i els funcionaris de l’ajuntament de Lleida són responsables de la situació social al Centre Històric de Lleida.

Malgrat la inacció de tots els polítics del Ple, malgrat els insults i el menysteniment i els enganys de l’actual equip de govern, no ens queda cap altra que continuar dirigint-nos als representants polítics i continuar fent propostes, implementar protocols, proposar projectes i ensenyar a tota la ciutadania el que passa al barri per dignificar d’una vegada el Centre Històric de Lleida per a totes i tots els que ens estimem Lleida i que la vergonya la passin els polítics que parlen dient que és molt difícil la situació al Centre Històric quan no fan res per canviar-la.

tracking