SEGRE

COLABORACIÓN

La UGT del segle XXI

Secretari general UGT-Terres de Lleida

La UGT del segle XXI

La UGT del segle XXI

Creado:

Actualizado:

Ja han passat uns quants dies des que vaig arribar a la secretaria general del meu sindicat, la UGT de les Terres de Lleida. Aquests dies he estat repassant tota la meva trajectòria en l’organització: sembla que va ser abans-d’ahir, però ja han passat molts anys d’ençà que vaig començar, molt jove, amb 22 anys. He ocupat llocs de responsabilitat, gairebé sempre compaginant-los amb les meves obligacions professionals. Han estat anys apassionants quant a les meves responsabilitats en formació, àrea institucional i altres de més internes. Malgrat les dificultats que han anat sorgint, he comptat amb el suport i la inestimable i fraternal ajuda dels meus companys i companyes. La UGT és una organització històrica, amb 128 anys, un valor afegit que ens honra i ens obliga a continuar fent història.

En aquests moments, hem fet un pas molt important afrontant els processos de fusió de les anteriors 7 grans federacions de la UGT, en les 3 noves federacions, que han de ser la pedra angular d’aquest sindicat per continuar defensant els mateixos valors: la llibertat, la justícia social, la igualtat i la solidaritat de la classe treballadora. Hem d’encarar el futur a les noves realitats, als nous temps i fer una aposta ferma per avançar en el treball conjunt en el si de les plataformes socials, amb les quals podem compartir i fer arribar el missatge de defensa dels drets laborals i socials a un nombre més gran de persones.

Sóc conscient que no ho tindrem fàcil: la conjuntura social, política i laboral no ens és gens favorable. En aquesta situació de crisi que vivim i que alguns veuen com una oportunitat, nosaltres constatem l’increment de la precarietat i la pèrdua dels drets conquerits, els quals hem de tornar a reivindicar com si fossin nous.

La conflictivitat laboral i social no s’atura, hem de lluitar en el dia a dia contra el descrèdit maliciós. Però continuarem mantenint-nos ferms en la defensa dels nostres drets, i sobretot en la defensa dels drets de la classe treballadora.

Hem de potenciar la participació i la integració dels joves en les estructures sindicals. Ells, els joves, coneixen i pateixen de primera mà les dificultats actuals.

Hem de continuar fent costat als nostres jubilats, ells saben més bé que ningú el sentit de les paraules sacrifici, treball i esforç.

Hem de lluitar per continuar tenint un sistema públic de pensions dignes i revalorades al cost de la vida, no podem fer un pas enrere en aquest sentit. Tots, tard o d’hora, hi hem d’arribar.

És la meva responsabilitat, i la del secretariat que inicia aquesta etapa al sindicat, ajudar en la consolidació de la cohesió interna per aconseguir que tot aquest procés de fusions de les nostres federacions doni el fruit desitjat.

Tinc molt clar, tots tenim molt clar, cap a on volem anar, amb diàleg, compromís i treball: cap a una organització, la UGT del segle XXI, en què no sobra ningú i tots som necessaris.

tracking