SEGRE
La gran estafa

La gran estafaSEGRE

Creado:

Actualizado:

En aquests dies de transformació obligada, la Sra. Ursula von der Leyen ens suplica, en nom de la CE, restringir el consum d’energia en un 15%. Ens amenaça que si no ho fem de grat, a l’hivern ho farem per força.

La causa i la culpa no els costa gens donar-la a Rússia. La veritat és que aquesta és negra i es reparteix entre molts. El consum és desaforat i, per tant, tots els ciutadans en som culpables.

Hem de prendre’ns seriosament la necessitat d’estalviar i fer-ho sense esperar que ho faci primer el veí. Les administracions i governs ens han pres el pèl durant anys prioritzant els beneficis dels monopolis en contra del bé comú. Privatitzeu els serveis municipals de l’aigua, de l’energia, la neteja.

Funcionaran millor i seran més econòmics, ens asseguraren. Fals. Han menyspreat els científics que els avisaven del problema i els oferien gratuïtament la solució.

Criminalitzen, encara avui, els ecologistes que denuncien les aberracions que hom té al davant dels nassos. Aquests dies, el Sr. Joan Vázquez, en nom dels ecologistes de Catalunya, ha d’exigir el compliment de la llei, sí, només això, contra la pretensió de convertir la pagesia en servidors de torres elèctriques que transporten irracionalment una energia d’un lloc a un altre.

Això només va en favor del guany d’uns pocs, de la servil comissió d’encara menys i la misèria de tots. M’avergonyeix veure expolítics de tots els colors explicant als pobles que, ara, la nova riquesa és omplir els camps de porqueria. És tan clara la corrupció del sistema i d’aquests individus, que avui que crema Espanya, hom els hauria d’exigir la seva responsabilitat passada i futura.

Em sembla increïble que ningú hagi demanat la retirada immediata dels anuncis a TV3 del Ministerio d’Agricultura, en què es glorifica la PAC. Anuncis que no donen fruit, malbaraten recursos públics i no expliquen la veritat d’un sistema d’ajuts, que reparteixen l’almoina pels verdaders protagonistes de la terra i pel broc gros engreixen els latifundistes de sempre. El Govern d’Espanya ha posat el crit al cel sobre l’anunci de la Sra.

Von der Leyen. Segons el govern d’Espanya, que és el país al capdavant de tots els incompliments, som els campions a fer-ho bé, anunciant primer que ningú que no complirem.

tracking