SEGRE
Waterloo, Blücher i Puigdemont

Waterloo, Blücher i PuigdemontSEGRE

Creado:

Actualizado:

Després dels sorprenents resultats de les generals, ja tothom té molt clar que el resultat final d’aquestes eleccions passarà per les negociacions amb Puigdemont a Waterloo. Quan el món independentista i els seus partits estaven pràcticament desfets i en desbandada, l’aritmètica parlamentària els ha tornat a donar una gran oportunitat de ser decisius i prendre la iniciativa. Més o menys com va passar a la batalla de Waterloo, on Napoleó (P.

Sánchez) es jugava el seu futur davant de l’anglès Wellington (A. N. Feijóo).

El gran estrateg i guanyador de moltes batalles, Napoleó, s’enfrontava a una coalició comandada per Wellington numèricament més potent que els francesos. La batalla va anar molt igualada i tot semblava que acabaria pràcticament en taules i sense cap guanyador clar. Cap al final del combat, però, va aparèixer la cavalleria prussiana del polèmic G.

Leberecht von Blücher i va decantar la batalla a favor de Wellington. Els historiadors diuen que Wellington va tenir la gran sort que Blücher odiava molt els francesos per com l’havien tractat quan va ser presoner seu, ja que altres generals prussians no veien tan clar actuar contra Napoleó. Blücher, famós per estar sempre a primera fila i anar a totes, va acabar destrossant les defenses franceses.

Ara a Napoleó-Sánchez li toca demanar a Blücher-Puigdemont que s’abstingui d’entrar en combat per poder guanyar i no donar opcions a una segona volta en què Feijóo molt possiblement guanyaria. Sánchez li haurà de demanar aquesta abstenció malgrat que ell i la gent del PSOE l’han maltractat sense pietat des que va haver de sortir de Catalunya. La capritxosa aritmètica política, però, ha fet que un personatge que fins fa dos dies ja es considerava fora de joc i sense cap influència real ara tingui a les mans la possibilitat d’escriure pàgines determinants de la història d’Espanya.

En aquest debat veurem fins on arriba el valor de la unitat d’Espanya, la de la defensa dels drets socials i la d’un referèndum legal i amb garanties. La batalla de Waterloo va canviar la història d’Europa, la batalla democràtica, que es va començar a lliurar diumenge al vespre després del recompte electoral, pot canviar l’Espanya que coneixíem fins ara, però, en quina direcció?

tracking