SEGRE

Creado:

Actualizado:

No havia viscut res similar. WhatsApp treia fum gràcies als contactes quarantins que alertaven de l’obertura de la vacunació als “ancians” que avancem perillosament cap a la cinquantena. Els de la generació X al·ludits ens vam abocar al web pertinent a la recerca de data i hora per a la punxada.

“Fet! Dia 5!”, anunciava una. “Estic a la cua”, lamentava l’altre.

“Insisteix!”, aconsellàvem. Qui ens havia de dir que seríem capaços de prémer insistentment F5 per aconseguir una dosi en lloc d’entrades per un concert! Els més serens van esperar al vespre.

No calien les presses que van arribar a col·lapsar el sistema, d’acord. Però són bon senyal perquè indiquen que volem formar part de la solució.

Servidora es va presentar un quart d’hora abans de la cita al pavelló Onze de Setembre convertit en punt de vacunació massiva per aquesta distopia que vivim. Sí, vaig fer cas omís de la recomanació d’arribar amb només cinc minuts d’antelació per evitar esperes però no m’importava tenir paciència.

I tot va funcionar com un rellotge acabat de greixar. Davant meu, a la cua mínima, hi havia l’Albert –que diu que em llegeix– tan feliç com jo.

Que en feia de temps que no ens vèiem i quin bon lloc per retrobar-nos! Tot just vam tenir temps d’un “tot bé?” i de comentar com n’estàvem de satisfets que ens toqués abans del previst. De seguida, quatre instruccions amables, cap al box i fet! Primera dosi de Moderna injectada amb una fiblada ràpida i indolora.

Un cop a la sala de repòs, vaig començar a enviar fotos de la tireta enganxada a l’espatlla perquè les meues vergonyes no em van permetre aturar el procés i retratar l’instant decisiu. Potser a la segona, ja ho veurem.

Segurament, a molts de vostès, no els explico res que no hagin viscut però em fa il·lusió compartir-ho. Respecto els criteris individuals però no entenc els qui es neguen a vacunar-se, ho confesso.

Ara per ara, no coneixem altres mètodes per aconseguir que la vida torni als carrers, als locals, a les cases. No en tenim cap més per reunir-nos amb seguretat i deixar enrere restriccions, prohibicions i morts prematures i injustes.

La vacuna és el camí de la llibertat. Sona exagerat però tinc tantes ganes de celebrar trobades pendents que, amb Moderna, estic la mar de contenta!

tracking