SEGRE

ECONOMIA JORNADES

“El camp ha d'adaptar-se al canvi climàtic”, diu Serret

Jornades sobre innovació, bioeconomia i sostenibilitat || Ús eficient dels recursos davant de l’augment demogràfic

Foto de família dels participants en les jornades del Col·legi d’Economistes de Lleida.

Foto de família dels participants en les jornades del Col·legi d’Economistes de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi d’Economistes de Lleida va organitzar ahir una jornada al voltant de la innovació, la bioeconomia i la sostenibilitat en el sector agroalimentari al segle XXI, en la qual els diferents ponents van explicar les oportunitats i reptes del sector lleidatà davant dels futurs canvis que es presenten al planeta, marcats per l’augment demogràfic.

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que va inaugurar aquestes jornades, va incidir en la necessitat que la indústria agroalimentària, que suposa el 3% del PIB català, s’adapti com més aviat millor al canvi climàtic per a una millor gestió dels recursos. Per la seua part, per a Àngel Pes, doctor en Economia, subdirector general de CaixaBank i president de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, el desenvolupament sostenible del sector agroalimentari serà un dels eixos importants a tenir en compte en el futur proper. En la seua ponència va destacar la importància de la col·laboració publicoprivada a l’hora d’aconseguir el desenvolupament sostenible de la producció, i va posar com a elements clau per aconseguir-ho la digitalització, l’eficiència energètica i l’equitat, entre d’altres.

“La innovació es tradueix en un millor accés a l’exterior” La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va subratllar ahir que tot esforç en innovació es tradueix en una diversificació més gran de la cartera de productes, un millor accés als mercats internacionals i, en definitiva, uns millors resultats empresarials. Així mateix, va anunciar que impulsarà aquesta legislatura un “pla estratègic per al sector agroalimentari”, a fi de reforçar els seus ingressos i la seua competitivitat.

tracking