SEGRE

Catalunya va exportar 1,3 milions de tones de carn el 2016

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha inaugurat aquest dimecres la segona edició del Meat Business Fòrum

Carn a la prestatgeria d'un supermercat.

Catalunya va exportar 1,3 milions de tones de carn el 2016, una xifra rècordSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El 2016 va ser un any rècord per a les exportacions de carn a Catalunya”. Així ho ha dit la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a la inauguració de la segona edició del Meat Business Fòrum, que se celebra els dies 3 i 4 de maig al recinte de Caixa Fòrum de Barcelona. La consellera ha explicat que l’any passat les empreses càrnies catalanes van exportar 1,3 milions de tones de carn, per valor de 2.732 milions d’euros. D’aquest total, 882 milions d’euros corresponen a les exportacions a països tercers, que en els darrers 6 anys han crescut en valor un 280%.

Serret ha assegurat que “Catalunya és una gran potència càrnia a Europa. Produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. Catalunya ha esdevingut una gran exportadora de carn i el nostre mercat és el món sencer”.

El Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials, ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT formen el Comitè Organitzador d'el Meat Business Fòrum, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector carni de Catalunya, i que compta amb el patrocini de Caixa Bank, AlfilLogistics i Alimentaria.

tracking