SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

Indulleida invertirà set milions en dos anys per guanyar eficiència

Pretén evitar colls d’ampolla en el procés de fabricació || Reforça a més l’àrea d’investigació i desenvolupament per obtenir receptes de nous productes

Indulleida treballa des de fruita dolça fins a cítrics passant per verdures i hortalisses.

Indulleida treballa des de fruita dolça fins a cítrics passant per verdures i hortalisses.INDULLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Indulleida, empresa transformadora de fruita ubicada a Alguaire, preveu invertir entre sis i set milions d’euros entre aquest any i el 2018, segons ha explicat a SEGRE el director, Marià Sorribas. L’objectiu és donar més servei als socis i ser més eficients, evitant colls d’ampolla en els processos de fabricació. En aquest sentit, les inversions van encaminades a reduir costos automatitzant àrees, incrementar la capacitat de fred, augmentar el parc logístic de palots, augmentar la capacitat d’extracció de subproductes de les fruites i hortalisses amb què treballa o incorporar envasadores asèptiques noves de format més petit, entre altres projectes.

Tot plegat respon a projectes dins del seu recent reconeixement com a Entitat Associativa Prioritària (EAP). Aquesta qualificació per part del ministeri d’Agricultura proporciona a l’empresa accés a un programa d’ajuts públics de més de 256 milions d’euros per al període 2014-2020.

És la segona firma proveïdora de referència a Europa en alimentació infantil

Indulleida té el gruix de la seua activitat en la transformació de fruita, no només dolça procedent de Lleida sinó també en cítrics. Però d’altra banda, cada vegada treballa més amb verdures i hortalisses, en el camp dels ja famosos veggis (sucs que combinen verdures i fruites i que estan guanyant adeptes entre els consumidors). Sorribas explica que “volem preparar-nos bé en el tema de les verdures, un sector que encara és una mica nou per a nosaltres. També millorar l’extracció de subproductes”, explica.

Indulleida és el fruit de la unió de 160 cooperatives i centrals hortofructícoles d’Espanya i el sud de França, que representen 16.000 agricultors, que són accionistes i a la vegada proveïdors de matèria primera. Juntament amb la filial aragonesa Zufrisa, processa anualment prop de 350 milions de quilos de fruita fresca. El gruix és fruita dolça de típica producció a Lleida, però cada vegada guanyen més pes els cítrics. En la campanya d’hivern ha transformat vuitanta milions de quilos de taronges. A més, val a dir que ha entrat en el camp del llimó, després de petits volums altres anys, amb la transformació d’uns sis milions de quilos. Acaba d’incorporar en l’accionariat la Cooperativa del Camp de Vila Nova de Castelló, una de les més importants en el camp dels cítrics i que integra 1.200 agricultors i comercialitza uns quaranta milions de quilos.

De totes maneres, la facturació d’Indulleida és d’aproximadament 75 milions d’euros com a grup i exporta el 60% de la producció, en marcatge amb la Unió Europea, Aràbia Saudita, Dubai. L’Iran, les repúbliques asiàtiques, Japó, Estats Units, Cuba o Algèria són alguns dels seus mercats més importants en l’actualitat.

El director d’Indulleida, Marià Sorribas, afirma que en aquests moments són el segon proveïdor de referència a Europa en aquest tipus de productes, només darrere d’una firma alemanya. Parlem des de purés fins a productes deshidratats.

Dels sucs amb vegetals a l’alimentació infantilIndulleida és coneguda popularment com a productora de sucs i concentrats de fruites, però la seua activitat s’ha anat obrint a nous productes en els últims anys. Per exemple, està creixent de forma exponencial en la fabricació dels veggis, que combinen fruita i verdura, i que ja suposen deu milions de litres de producció. Han arribat a elaborar fins a 84 receptes diferents i les expectatives d’aquesta línia de negoci són de clar creixement. Però també ho és la d’alimentació infantil.

tracking