SEGRE

Borges garantirà la comercialització dels pistatxos d'Artesa de Segre

L'empresa Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Artesa de Segre han signat un acord de cooperació vertical pel cultiu de pistatxos al Canal Segarra i Garrigues i altres regadius de Lleida

La finca pilot de Mas de Colom en Tàrrega

Borges garantirà la comercialització dels pistatxos d'Artesa de SegreBorges Agricultural & Industrial Nuts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa d’Artesa de Segre i Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) han signat aquest divendres un conveni de cooperació vertical en el Projecte Pistatxo. L’acte ha tingut lloc a la seu de la cooperativa i ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret,

Amb l'acord, Borges es compromet a assessorar als productors i socis de la Cooperativa d'Artesa en el cultiu del pistatxo amb l’experiència adquirida des del 1987 a les seves finques de Badajoz i Granada i des de 2015 a Mas de Colom (Tàrrega).

L'empresa aconsellarà i orientarà en el disseny de la plantació, preparació del sòl, sistemes de reg, fertilització, orientació o varietats a incorporar, els guiarà sobre les tasques anuals a realitzar a la plantació i garantirà la comercialització de la collita.

Aquest acord s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre el Grup Borges i el departament d’Agricultura per tal de promocionar el regadiu i l’activitat agroindustrial de la zona del Canal Segarra – Garrigues.

La Cooperativa d’Artesa de Segre compta amb uns 500 socis ubicats a les comarques de La Noguera, El Pallars Jussà, La Segarra i L’Alt Urgell.

Gràcies a l’acord, els socis de la cooperativa que disposin de regadiu tindran l'opció d’incorporar el pistatxer com a alternativa als conreus de la seva explotació amb el mecanisme ‘win win’ concretat entre Borges, la Cooperativa i el propi soci.

Un centenar d’hectàrees de pistatxers plantades El projecte iniciat per l'empresa Borges l'agost del 2014 contribueix a activar la posada en marxa del Canal Segarra - Garrigues a través de plantacions de pistatxers i millora l'economia de la zona i la renda agrària, amb interès també per altres regadius de Lleida i la Franja. Des de llavors s’han signat acords de cooperació vertical amb 11 productors individuals amb els que al final d’aquest 2017 s’hauran plantat unes 82 ha. de pistatxers i que, sumades a les 18 ha. que ja hi ha a la Finca Pilot de Mas de Colom (Tàrrega) propietat de Borges, assoliran les 100 ha. de plantacions.

tracking