SEGRE

UNIVERSITAT

Els estudiants de Veterinària faran pràctiques en clíniques privades

El curs vinent, i també estrenaran la gran sala per a necròpsies a Agrònoms

La gran sala per practicar necròpsies ja està totalment equipada.

La gran sala per practicar necròpsies ja està totalment equipada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida ha firmat convenis amb sis clíniques veterinàries privades perquè els alumnes de Veterinària i Ciència i Producció Animal facin pràctiques a partir del curs vinent. Faran un rotatori per aprendre de manera pràctica sobre diferents especialitats, com fan els estudiants de Medicina als hospitals.

Els estudiants del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la Universitat de Lleida (UdL) faran pràctiques a partir del curs vinent en clíniques veterinàries privades de Lleida. La UdL ha firmat convenis amb sis centres, quatre dels quals estan ubicats a la capital; un altre, a Mollerusa, i un altre, a Òdena (Igualada).

El director de l’Escola d’Agrònoms, Narciso Pastor, va indicar que els alumnes hi faran el rotatori, o el que és el mateix, les pràctiques de les diferents àrees, com per exemple medicina interna, traumatologia, radiologia, histologia o oftalmologia, i també en àmbits com el de la prevenció i vacunació. Pastor va remarcar que aquests convenis mostren la implicació del sector amb la titulació de Veterinària.

Paula Arrieta, del Centre Clínic Veterinari de Lleida, una de les clíniques que acolliran alumnes a partir del pròxim mes de setembre, va explicar que el rotatori servirà per posar a la pràctica els coneixements teòrics adquirits durant el doble grau, i va subratllar que els estudiants aniran passant per les diferents clíniques, que, al seu torn, tenen diferents especialitzacions. “És el mateix que fan els alumnes de Medicina als hospitals, quan passen pels diferents serveis”, va indicar, i va destacar també que acolliran només dos alumnes cada quinze dies, de manera que l’aprenentatge podrà ser “pràcticament individualitzat”.

A més, el doble grau té programat un rotatori en granges i altres equipaments destinats a animals grans (no a mascotes, com és el cas de les clíniques), on rebran un ensenyament pràctic enfocat a qüestions com ara la higiene i l’alimentació.

D’altra banda, el nou edifici per a Veterinària del campus de Cappont, que allotja la gran sala de necròpsies, ja està equipat, encara que al final no ha pogut ser utilitzat durant aquest curs, com estava previst inicialment.

Els alumnes de tercer i quart sí que han fet les pràctiques de necròpsies preceptives, però en una altra sala habilitada per a l’ocasió habilitada a l’edifici 1 d’Agrònoms, segons va indicar el director de l’escola. Aquest immoble també disposa de laboratoris, quatre aules i diversos despatxos.

Les dades

  • Clíniques privades. A les sis clíniques privades amb les quals la UdL ha firmat convenis, els alumnes faran, a partir del curs vinent, el denominat rotatori, en el qual aprendran de manera pràctica coneixements de les diferents especialitats (per exemple, medicina interna, traumatologia o oftalmologia).
  • Necròpsies a Agrònoms. El nou edifici finançat per la Diputació de Lleida al campus d’Agrònoms, que acull la gran sala per a les pràctiques de necròpsies, ja està llest i equipat. Els estudiants podran estrenar-lo al final del curs vinent.
  • Cirurgia a Torrelameu. L’hospital veterinari de Torrelameu, impulsat també per la Diputació de Lleida, estarà acabat durant el curs 2018- 2019. Mentrestant, les pràctiques prequirúrgiques es faran en una sala habilitada al campus d’Agrònoms. 

Sala de pràctiques prequirúrgiques provisional fins que estigui l’hospital El director d’Agrònoms, Narciso Pastor, va afirmar que hauran de posar en marxa un pla B perquè els alumnes del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal puguin fer pràctiques prequirúrgiques el curs vinent. La Diputació de Lleida ja ha adjudicat les obres per construir l’hospital veterinari a Torrelameu, però no estarà llest fins al curs 2018-2019. Els treballs van ser adjudicats a Benito Arnó per 2,49 milions d’euros i duraran un any. Per aquesta raó, ben aviat començaran a habilitar un quiròfan a l’edifici número 6 del campus d’Agrònoms de la Universitat de Lleida, perquè el pròxim mes de setembre els estudiants puguin fer-hi pràctiques prequirúrgiques.

La gran sala per practicar necròpsies ja està totalment equipada.

La gran sala per practicar necròpsies ja està totalment equipada.LLEONARD DELSHAMS

tracking