SEGRE

AGRICULTURA JORNADES

Lleida triplica des del 2007 les finques d'ametllers en reg

Aquell any, hi havia només 915 ha, davant les més de 3.500 del 2016 || Jornades sobre el sector amb 500 persones a la Granja

Un moment de la jornada celebrada ahir a la Granja d’Escarp amb cinc-centes persones.

Un moment de la jornada celebrada ahir a la Granja d’Escarp amb cinc-centes persones.AJUNTAMENT DE LA GRANJA D’ESCARP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cultiu de l’ametller ha més que triplicat la superfície en finques de regadiu a la província de Lleida des de l’any 2007, segons es desprèn de les dades de la conselleria d’Agricultura. Aquell any, tot just 915 de les 17.993 hectàrees destinades a aquest cultiu comptaven amb l’aigua assegurada. L’any passat, el total d’hectàrees amb ametllers ascendia a les comarques de Ponent a 18.141 hectàrees, de les quals 3.528 tenien sistemes de reg. D’aquestes últimes, 3.208 hectàrees es consideren productives. És a dir, més de 300 permetran durant les pròximes campanyes incrementar el potencial de Lleida a l’entrar en producció. L’ametller s’ha convertit en un cultiu atractiu en els últims anys gràcies a les cotitzacions altes, encara que estan caient en aquest inici de campanya per la bona producció de Califòrnia, líder indiscutible mundial en el sector.

D’altra banda, més de 500 persones van participar ahir en la Jornada de recol·lecció d’ametller en tanca i experiències en fruiter, que es va celebrar a la Granja d’Escarp. Va comptar amb ponències del Centre d’Edafologia i Biologia Aplicada del Segura, del Centre d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó, de Futuralmond i d’Agromillora, entitats organitzadores. Al finalitzar aquestes sessions, es va fer una demostració pràctica de recollida d’ametlla a la finca Mas de Felis.

La capacitat de producció creixerà els pròxims anys amb noves plantacions

L’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, va ser l’encarregat, juntament amb el director comercial d’Agromillora Iberia, José Manuel Lacarte, de presidir la jornada, en la qual es van presentar ponències sobre varietats d’ametller per a zones fredes, de floració tardana i extratardana, i es van analitzar les possibilitats de la recollida mecànica per augmentar la rendibilitat.

tracking