SEGRE

POLÍTICA

Els pagesos mobilitzen 2.150 tractors a Catalunya a favor del referèndum

En contra de l’actuació "amenaçadora" de l’Estat

Els pagesos mobilitzen 2.150 tractors a Catalunya a favor del referèndum

Els pagesos mobilitzen 2.150 tractors a Catalunya a favor del referèndumJARC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pagesos catalans han mobilitzat aquest divendres un total de 2.150 tractors per tota Catalunya a favor de la celebració del referèndum independentista d’aquest diumenge i en contra de l’actuació "amenaçadora" de l’Estat.

Segons dades d’Unió de Pagesos, un dels sindicats agraris convocants de la tractorada, a Barcelona s’han mobilitzat 400 tractors, 100 a Tortosa, 1.000 a Tarragona, 150 a Manresa i 500 en Girona.

A Barcelona, els tractors no han pogut arribar a les portes de la Delegació del Govern, com era l’objectiu, però s’han quedat a un carrer, i als pagesos s’han sumat alguns estudiants i l’exdiputat de la CUP David Fernández.

El coordinador d’Unió de Pagesos en el Maresme i excoordinador nacional del sindicat, Pep Riera, ha assegurat que la ciutadania ha perdut la por i està disposada a "plantar cara" a l’Estat.

"Defensem la llibertat, la democràcia i els drets fonamentals que aquests estúpids han tingut la gosadia de trepitjar una vegada més", ha esgrimit.

Ha retret que des de fora de Catalunya es digui que els catalans volen la independència únicament per motius econòmics: "Ens mobilitzem per dignitat. Seguirem al peu del canó".

Ha destacat que la prioritat és la celebració del referèndum aquest diumenge i que "després ja vindran altres conquestes socials i econòmiques, perquè només així hi haurà un país més just, lliure i solidari".

Els agricultors han llegit un manifest en el qual han carregat contra l’"atac" dels drets de reunió, expressió i informació per part de l’Estat, i en el qual lamenten la judicialització del debat polític i l’erosió de la separació de poders.

"Reclamem l’immediat restabliment de les llibertats i de l’autonomia financera de la Generalitat", diuen en el manifest, ja que aquesta intervenció posa en risc les polítiques rurals.

El manifest està firmat per Unió de Pagesos, Jarc i la Federació de Cooperatives de Catalunya, i ha rebut el suport d’entitats com Porcat, Asoprovac Catalunya, DOP Siurana, la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès.

La lectura del manifest ha finalitzat amb crits de 'Votarem' , 'Visca la terra i visca Catalunya' i 'Ni un pas enrere'  i també han tocat a violí l’himne d’'Els Segadors'.

Un dels agricultors ha conduït un tractor tirant paperetes del referèndum: "Són paperetes perquè voti Millo", en al·lusió al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo.

Durant la lectura del manifest ha sobrevolat pel carrer Mallorca un helicòpter de la Guàrdia Civil, al qual alguns agricultors han cridat: 'Som aquí. Aquest és el nostre país. Votarem!'.

tracking