SEGRE

AGRICULTURA

La ministra d'Agricultura anuncia a Lleida rebaixes en els impostos als pagesos per pal·liar la crisi de la fruita d'os

Assegura que el Govern ja treballa amb Hisenda per presentar rebaixes en els mòduls de l’IRPF de cara a 2018

La ministra de Agricultura anuncia en Lleida rebajas en los impuestos a los payeses para paliar la crisis de la fruta de hueso

La ministra de Agricultura anuncia en Lleida rebajas en los impuestos a los payeses para paliar la crisis de la fruta de huesom.m.b.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va assegurar a Lleida que ja s’està treballant amb Hisenda per presentar rebaixes en els mòduls de l’IRPF de cara a reduir els impostos dels pagesos afectats por la crisi de la fruita d’os. Es tracta d’una reducció en els mòduls de la declaració de 2017 que es pagaran el 2018 a la qual cal sumar la que ja es va fer el 2016 i es va pagar aquest any i que van ser uns 40 milions d’euros de rebaixa en la base imposable. Aquesta és una de las mesures que s’aplicaran per rebaixar la pressió fiscal en els agricultores amb cultius de fruita d’os i que s’afegeix a la línia d’ajuts al crèdit finançats pel ministeri través de la societat SAECA que ha concedit més de 200 milions en las explotacions per alleujar las tenses financeres. A més, va indicar que s’ha desbloquejat un acord amb les cooperatives i que durant el mes passat es van alliberar 1.500 milions que "la Generalitat tenia descurats" i que el Govern ha tornat en virtut del 155 per al normal funcionamiento de les institucions.

García Tejerina va avançar que ja s’estan negociant els acords de la Política Agraria Común (PAC), que el seu uns 400 milions que cada any arriben als agricultores catalans per mantenir les seues rendes i activitat "gràcies a ser part d’España i de la UE", va dir. En aquest sentit va garantir l’estabilitat fins 2020 i va remarcar que "per ara, s’ha presentat una comunicació que no és encara una reforma si no una declaració de principis, una orientació d'allò que la comisió entén que ha de ser el futur de la PAC". Va reconèixer que la sortida del Regne Unit serà un problema en el finançament però va assenyalar que "ja hem començat a buscar aliances con altres països afines perquè la incidència sigui menor". Va destacar la importància dels pagaments directes ja que es la garantia de l’estabilitat de las rendes.

García Tejerina va venir a Lleida per reunir-se con pagesos i ramaders en el complex Betura Alba de Almacelles. Va arribar en AVE del que va dir uneix las quatre capitals catalanes i Catalunya amb España i ho farà amb Europa a través del corredor mediterrani. Va criticar las estrategies de la conselleria d’Agricultura "de las que no he vist mesures per a salvar la crisi del sector ja que estava preocupada en altres coses", referint-se al 'procés’ sobiranista i va criticar al Govern cessat "perquè ha fet perdre diners i temps als catalans, a més d’haver-los mentit".

tracking