SEGRE

PORCÍ BALANÇ

Les exportacions de porcí guanyen pes en les vendes agroalimentàries

Segons Interporc, representen gairebé el 10% de la comercialització a l’exterior || El sector estatal ha consolidat el 2017 el quart lloc com a productor mundial

Imatge d’arxiu d’una explotació porcina lleidatana.

Imatge d’arxiu d’una explotació porcina lleidatana.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions de porcí, més de dos milions de tones, superen els 4.534 milions d’euros, xifra que representa el 86 per cent en valor del total de les exportacions del sector carni espanyol i el 9,6 per cent del total de les exportacions agroalimentàries d’Espanya, segons assenyalen les dades de Datacomex elaborades per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc).

Així mateix, més del 50 per cent de la producció del sector porcí de capa blanca espanyol es destina a l’exportació, per a la qual cosa el sector ha necessitat assolir un alt grau d’internacionalització i competitivitat, penetrant i posicionant-se en un gran nombre de mercats exteriors (més de 120).

D’aquesta manera, Espanya se situa com el tercer país del món en exportacions de carn de porcí i segon de la Unió Europea.

D’altra banda, amb una producció superior als quatre milions de tones, figura com a quart país productor del món, només al darrere de la Xina, Estats Units i Alemanya, i ocupa la segona posició a nivell europeu al darrere d’Alemanya amb 5,5 milions de tones i davant de França amb dos milions de tones; Polònia, 1,9 milions de tones; Dinamarca, 1,6 milions de tones; Itàlia i Països Baixos amb 1,5 milions de tones respectivament, i Bèlgica, amb 1,1 milions de tones.

Espanya figura d’aquesta manera “entre els països productors més competitius del món per costos, productivitat, qualitat, preus, nombre i competitivitat de les indústries, nombre d’empreses exportadores i quant a diversificació i qualitat de l’oferta exportadora”, conclou Interporc.

D’altra banda, els ramaders de porcí als Estats Units continuen augmentant els censos de bestiar porcí, amb els nivells més alts des de l’any 2007. D’acord amb l’últim informe del departament d’Agricultura dels Estats Units (USDA), l’inventari de bestiar porcí als Estats Units durant el mes de desembre se situa en 73,2 milions d’animals, un 2 per cent més que el 2016 i la xifra més elevada per a tot l’any 2017.

tracking