SEGRE

Ramaders tallen la C-14 a Ponts per reclamar noves granges

Asaja critica que el programa ‘Salvados’ de diumenge va ser un “despropòsit” i defensa que Espanya és puntera en el control dels animals des de la granja fins a l’exportació

Un moment de la protesta de ramaders convocada per Asaja a Ponts.

Ramaders tallen la C-14 a Ponts per reclamar la construcció de noves grangesEsmeralda Farnell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de ramaders, amb una trentena de tractors, ha tallat aquest dimecres al matí la C-14 a Ponts (Noguera) com a protesta per la prohibició d’ampliar granges o construir-ne de noves a la comarca.

El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, ha afirmat que surten al carrer per donar suport al ramader de la zona i ha defensat que les granges “donen vida i molts llocs de treball”. En les seues declaracions als mitjans, Roqué s’ha referit al programa ‘Salvados’ de La Sexta sobre el sector porcí emès diumenge passat. El president d’Asaja ha titllat de “despropòsit” el reportatge de Jordi Évole i ha assegurat que els ramaders compleixen la llei de benestar animal, que els va comportar una sobrecost.

Roqué ha defensat la qualitat de la carn del porcí lleidatà i ha recordat que Lleida és puntera en exportacions ramaderes. “La nostra carn arriba fins a Corea del Sud. Per tant, cap consideració a despropòsits com el del passat cap de setmana”, ha afegit en referència al programa de televisió.

En aquest sentit, Joan Graells, president del sector porcí d’Asaja, ha recordat que Espanya és l’únic país del món on es garanteix la traçabilitat de l’animal des de la granja fins a l’exportació.

Graells també ha mostrat el seu suport als joves ramaders, “als que s’atorguen ajudes per incorporar-se a la ramaderia i al camp però després se’ls denega el permís per construir granges”. Graells ha defensat que els ramaders compleixen la normativa d’Agricultura per noves granges i assegura que no entén perquè el departament de Territori denega els permisos només des de fa dos anys, ja que la zona de protecció d’aus és vigent des del 2007.

tracking