SEGRE

Mercolleida aprova els comptes del 2017 amb superàvit

Les obres de reforma i ampliació de l’edifici finalitzaran a mitjans de juliol

La reunió de la junta de Mercolleida.

Mercolleida aprova els comptes del 2017 amb un superàvit de més de 32.000 eurosHermínia Sirvent / Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta general ordinària d’accionistes de Mercolleida ha aprovat aquest dimarts els comptes de l’exercici 2017 amb un resultat positiu de 32.802 euros. L’alcalde i president de Mercolleida, Àngel Ros, ha explicat que els ingressos han estat de 675.715 euros i que provenen bàsicament de l’arrendament de les oficines de l’edifici i de les quotes que paguen els usuaris per rebre la informació sobre els mercats agrícoles i ramaders que genera l’entitat. Concretament, el 63% del volum de negoci correspon a les quotes dels usuaris de Mercolleida i el 37%, del lloguer d’oficines, un percentatge que l’any que ve s’estima que pugi amb les obres que s’han fet a l’edifici. Pel que fa a les despeses totals, han estat de 642.913 euros.

Ros ha dit que les obres de reforma i ampliació de l’edifici es de Mercolleida està previst que acabin el 15 de juliol.

De la seua banda, el conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha assegurat que cada any Mercolleida incrementa el seu prestigi com a llotja de referència, en especial en el mercat del porcí, de referència estatal i europea. Sobre el sector del cereal i farratges, Ollé ha dit que és un mercat que funciona, amb bona participació de les principals empreses del sector i que la setmana passada es va reunir per fixar un preu de referència de l’ordi. No s’han registrat especials dificultats en l’àmbit de la fruita de llavor, pera i poma. Pel que fa a la fruita de pinyol, la campanya de la qual comença ara, s’espera col·laborar amb el Departament d’Agricultura perquè passi informació sobre les vendes de centrals i des de Mercolleida poder oferir el preu que el pagès podria liquidar.

Pel que fa a l’àmbit ramader, el mercat del porc funciona bé, segons Mercolleida. S’han fet tres juntes de govern i hi ha 18 cèntims de diferència de preu respecte l’any passat, el que significa que hi ha més dificultats per negociar, segons Ollé. Sobre el boví, el conseller delegat de Mercollleida ha informat als membres de la Junta sobre l’aprovació del conveni presentat per la Llotja Agropecuària a Provacuno, l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví d’Espanya, a través del qual s’elaboraran informes mensuals sobre la situació del sector boví. I, finalment, de l’oví i el conill, mercats més petits, es preveu igual que els últims temps.

tracking