SEGRE

UE AGRICULTURA

França i Alemanya, contra la rebaixa de fons de la PAC

Se sumen a un front amb una vintena de països més || UP demana prioritzar els ajuts als professionals, no a terratinents

França i Alemanya rebutgen les retallades de fons a la PAC.

França i Alemanya rebutgen les retallades de fons a la PAC.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura de França, Stéphane Travert, i la seua homòloga d’Alemanya, Julia Klöckner, van presentar ahir una declaració conjunta sobre la futura Política Agrícola Comuna (PAC) en la qual rebutgen les retallades plantejades per la Comissió Europea i advoquen per mantenir el pressupost actual. “Compartim la voluntat d’assolir un acord sobre el marc financer plurianual com més aviat millor però rebutgem la proposta de reduccions del pressupost de la PAC”, afirma el document de tretze punts que tots dos van compartir amb la resta de titulars d’Agricultura dels Vint-i-vuit.

França ja havia firmat una posició comuna amb Espanya, Portugal, Irlanda Finlàndia i Grècia –i que ja compta amb el suport d’una vintena de països– en la qual s’advocava fins i tot per incrementar els fons per a la PAC durant el període 2021-2027, però que no comptava amb el recolzament d’Alemanya.

Els països contraris a les retallades adverteixen que no són coherents amb les necessitats del sector

Segons l’opinió del ministre francès i de la seua homòloga alemanya, la retallada dels mitjans de la PAC “no és coherent ni amb els objectius mediambientals i climàtics” de la UE “ni amb les creixents expectatives socials respecte al sector agrícola”. “Per tant, demanem que el pressupost destinat a la PAC es mantingui en el nivell actual en vint-i-set estats membres”, sol·liciten al text.

També insisteixen en la necessitat de “simplificar realment” les normes de la PAC, tot i que subratllen que “la proposta de la Comissió no aporta de moment prou garanties de simplificació”. Per la seua part, Unió de Pagesos (UP), a través d’Unió d’Unions, organització confederal estatal a la qual pertany, ha presentat observacions al projecte de reial decret del ministeri sobre l’aplicació dels ajuts directes de la PAC per a l’any 2019.

Entre les observacions, la més destacada és la de centrar els ajuts directes de la PAC en els agricultors per als quals l’explotació agropecuària suposa una part significativa de la seua economia, i no per a terratinents.

tracking