SEGRE

La pedregada de divendres va afectar 400 hectàrees de fruita a l'Horta de Lleida

La tempesta va danyar fins al 50% de la producció en cultius de poma i pera de les partides de Granyena, La Plana del Bisbe i Llívia

Poma goldePoma golden danyada per la pedra aquest divendres a la tarda.n danyada per la pedra aquest divendres a la tarda.

Una pedregada afecta cultius de poma de l'Horta de LleidaAsaja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tempesta que va afectar el passat divendres a la tarda el Segrià, amb pedra i fort vent, va danyar fins al 50% de la producció de fruita la zona nord-est de l'Horta de Lleida. Així, segons el departament d'Agricultura de la Generalitat, la pedregada va descarregar amb intensitat a les partides de Granyena, la Plana del Bisbe i Llívia, i va arribar barrejada amb molta aigua a municipis limítrofs a Lleida com Alcoletge, Alamús, Corbins i Torre-Serona.

Segons Agricultura, la tempesta va danyar entre el 20% i el 40% de la producció de 20 hectàrees de fruita de pinyol i entre el 25% i el 50% de 380 hectàrees de fruita de llavor, la més afectada.

La pedra tenia una mida d'entre mig i un centímetre i cal tenir en compte que els forts vents també han pogut produir danys per caiguda de fruits en cultius de pera.

tracking