SEGRE

Demanen que es prohibeixi el moviment de porcs entre països pel brot de pesta porcina a Bèlgica

Informe de detección de peste porcina

Demanen que es prohibeixi el moviment de porcs entre països pel brot de pesta porcina a BèlgicaUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran de la declaració divendres passat a Bèlgica d'un focus de Pesta Porcina Africana (PPA), els sindicats Unió de Pagesos i JARC han demanat a l'Administració que, més enllà d'extremar els controls en la importació de garrins i les mesures de bioseguretat de les granges i el transport, plantegi la prohibició d'importacions de porcs fins a tenir la PPA controlada a Bèlgica.

Els sindicats consideren que si la Unió Europea va prohibir el 4 de juny passat el moviment de senglars entre estats membres per la mateixa causa, ara podria prohibir el moviment de porcs. En aquest sentit, Unió de Pagesos, a través d'Unió d'Unions, va demanar el març passat al Ministeri d'Agricultura que reclamés mesures a la Unió Europea davant dels casos de PPA detectats entre senglars.

La Pesta Porcina africana és una malaltia vírica que té greus conseqüències pels porcs però no afecta les persones. El virus de la PPA té un elevat potencial de difusió de forma extensiva i ràpida, com s'ha vist amb els brots en porcs senglars els darrers mesos a la Xina, a l’Europa de l’Est i ara Bèlgica.

tracking