SEGRE

VEREMA VINS

Mas Blanch i Jové recupera potencial productiu de raïm

El celler preveu veremar aquest any 80.000 quilos.

El celler preveu veremar aquest any 80.000 quilos.MAS BLANCH I JOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El celler 100% ecològic Mas Blanch i Jové va començar ahir la verema, que es preveu d’excepcional qualitat i que calcula poder assolir els 80.000 quilos de raïm, després de dos anys complicats marcats per les fortes sequeres.

El celler, situada a la comarca de les Garrigues, té les vinyes dins del municipi de la Pobla de Cérvoles, un terreny sec i pedregós, amb bon drenatge i que es troba a uns 700 metres d’altura. Aquest clima i el paisatge es tradueixen en un raïm sa, petit i amb molts sucres, que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats elegants i amb molt color, segons expliquen des de Mas Blanch. Són vins ecològics i solars a causa que tota l’energia utilitzada per a l’elaboració prové de les 110 plaques solars instal·lades als voltants.

La verema d’aquest celler sempre és de les últimes de tot Catalunya a causa de l’especial microclima que té el lloc a la zona de producció i també a la filosofia dels cellers d’esperar al moment òptim de maduració del raïm, van explicar ahir. A l’arribar el dia de la recollida, el raïm es verema de forma totalment manual en caixes de 20 quilos.

Es preveu que el procés durarà fins a principis del mes de novembre.

tracking