SEGRE

AGRICULTURA GUARDONS

Martí Boada i la cooperativa L'Olivera, Premis Nacionals Felip Domènech 2018

Moment de l’entrega dels premis d’Unió de Pagesos.

Moment de l’entrega dels premis d’Unió de Pagesos.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos va entregar ahir, dia de Sant Galderic, patró de l’agricultura catalana, els Premis Nacionals Felip Domènech. Enguany, el jurat ha premiat l’ambientòleg Martí Boada en reconeixement a la seua tasca de divulgador científic que defensa l’agricultura com a peça clau de la gestió ambiental.

Per altra banda, ha guardonat la Cooperativa L’Olivera, de Vallbona de les Monges, en reconeixement a un model d’agricultura amb dimensió social.

Martí Boada (Sant Celoni, 1949), que va recollir en persona el premi, és doctor en Ciències Ambientals i llicenciat en Geografia, és també director del grup d’investigació Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, on treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d’una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos.

Per la seua part, el director de L’Olivera Cooperativa, Carles de Ahumada, va recollir el premi a l’entitat, crerada l’any 1974 i que es dedica al cultiu, transformació i comercialització de vins i olis de gran qualitat en combinació amb la integració laboral que atén persones discapacitades.

tracking