SEGRE

UP alerta d'una caiguda d'entre el 30% i el 80% en la producció d'olives a Catalunya

A les Garrigues es preveu molta variabilitat en secà i en regadiu la previsió és que la collita sigui superior a la de l’any passat

UP alerta d'una caiguda d'entre el 30% i el 80% en la producció d'olives a Catalunya

UP alerta d'una caiguda d'entre el 30% i el 80% en la producció d'olives a CatalunyaUnió de Pagesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió de Pagesos ha alertat aquest divendres d’una davallada d’entre el 30% i el 80% de producció d’olives en aquesta campanya a Catalunya per les llargues sequeres i els aiguats dels últims mesos. Les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès són les zones més afectades.

Segons les previsions del sindicat, a l’Urgell, la Noguera i Segarra la caiguda de la producció serà entre un 30% i un 45%. No obstant, a les Garrigues es preveu molta variabilitat en secà, i en regadiu, la previsió és que la producció sigui superior a la de l’any passat.

Unió de Pagesos ha explicat que demanarà al departament d’Agricultura un seguiment acurat de l’evolució de la producció per tal d’assegurar l’adequació de la fiscalitat de la pagesia d’aquest sector que tributa pel sistema de mòduls en el IRPF.

Pel que fa al preu en origen de l’oli d’oliva, el sindicat adverteix d’una forta caiguda al llarg de la campanya actual, i que el Ministeri d’Agricultura fixa en un 32,83% respecte de la campanya passada a la setmana 31 (31 juliol) del 2018. Aquest fet, sumat a la disminució de la producció prevista, pot abocar els productors a una pèrdua de renda amb un risc per a la viabilitat de les explotacions, segons adverteix UP.

tracking