SEGRE

EUROPA FINANÇAMENT

Una empresa de Juncosa rep 50 mil euros de la Comissió Europea

Per finançar el desenvolupament d’un software amb què gestionar dades i reduir costos i consums agropecuaris || El projecte d’eFoodPrint es denomina ‘Ceres’

Membres d’eFoodPrint, amb clients, en la passada edició de la fira Fruit Attraction, a Madrid.

Membres d’eFoodPrint, amb clients, en la passada edició de la fira Fruit Attraction, a Madrid.EFOODPRINT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa eFoodPrint de Juncosa és una de les pimes beneficiàries dels ajuts de la Comissió Europea (CE) per finançar projectes i idees innovadores al mercat de la Unió Europea. En concret, l’empresa lleidatana, dedicada a l’extracció i gestió de dades (big data) d’explotacions agràries, ha rebut 50.000 euros dels 71.429 totals que necessiten per poder desenvolupar un software de gestió de dades. Aquesta aportació suposa un 70% del total econòmic que necessita eFoodPrint.

El nom del programa és Ceres i, segons la companyia de Juncosa, va ser “dissenyat perquè els tècnics resolguin tots els factors involucrats en la gestió de diverses granges, per tal de reduir la despesa en fertilització (fins a un 70%), el consum d’aigua (fins a un 30%) i productes fitosanitaris (30%), a més d’oferir eines de predicció”. Albert Duaigües, CEO d’eFoodPrint, va afegir que “un altre dels objectius del projecte està orientat a millorar la sostenibilitat ambiental de les produccions agràries”, un fet que el Consell Europeu de la Innovació va tenir en compte en el moment de la selecció de projectes.

Un total de 2.111 propostes es van presentar a la convocatòria, de les quals se’n van seleccionar 246

De fet, la convocatòria va rebre un total de 2.111 propostes de diferents petites i mitjanes empreses que es troben a la Unió Europea. eFoodPrint, amb el seu software Ceres, va resultar ser una dels 246 escollides que rebran, entre totes, un total de 12,2 milions d’euros d’Horitzó 2020, el programa d’investigació i innovació de la Unió Europea.

“La innovació és el repte de les petites empreses agrícoles” Per a Albert Duaigües, CEO d’eFoodPrint, les “empreses i productors més petits i de perfil més tradicional” tenen la innovació i la digitalització de dades com a “repte”. “Tanmateix, a poc a poc, van veient la importància i els avantatges de digitalitzar-se i s’estan sumant al procés”, va assegurar. Això és una cosa que el sector observa atentament des d’alguns anys. De fet, Clara Porta, delegada d’ACCIÓ a Lleida, va afirmar que les empreses “necessiten capacitar-se amb eines per implementar la innovació de forma real i tangible”.

tracking