SEGRE

RAMADERIA BALANÇ

El preu en origen de l'oví i el cabrum cau fins a un 14%

En un any, després d’un lustre de crisi, segons UP i FECOC || Asaja advoca per estendre l’acord lacti també a aquest sector

El bestiar oví va ser el que més baixes va patir pels efectes de la vacuna el 2008.

El bestiar oví va ser el que més baixes va patir pels efectes de la vacuna el 2008.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El preu en origen de la carn d’oví i cabrum ha caigut entre un 9% i un 14%, segons van apuntar ahir Unió de Pagesos i la FECOC. En aquest sentit, Brigitte Garolera, responsable del sector del sindicat agrari, va posar èmfasi en la “crisi prolongada des de fa cinc anys, i agreujada en els últims tres” que pateixen els productors que, a part d’haver de fer front a uns preus baixos, també han d’assumir l’encariment de les matèries primeres per a l’alimentació del bestiar.

Per la seua part, el president de la FECOC, Francesc Batalla, va lamentar que, en aquest moment, s’estigui pagant pels corders al voltant de deu euros menys que l’any passat. “Estem en l’època de menor oferta de corders, amb la qual cosa els preus haurien de ser millors”, va indicar Batalla, que va constatar una reducció del consum d’aquest tipus de carn.

“L’oferta no supera la demanda”, va assenyalar. Igualment, des d’UP van reiterar que la millora en el nivell de demanda d’aquests productes que solia produir-se per Nadal i Setmana Santa “en els últims anys no s’ha donat i els ramaders mantenen la situació de preus a la baixa durant tot l’any”.

D’altra banda, Adoración Llorente, tècnica de ramaderia d’Asaja, va advocar perquè el sector d’oví i cabrum de llet s’incorpori a l’acord lacti que, sota l’auspici del ministeri d’Agricultura, reuneix productors, distribuïdors i indústria del boví de llet, a fi d’estabilitzar el mercat.

Així mateix, va denunciar la situació de preus, que no arriben a cobrir els costos. Amb tot, Catalunya és líder quant a preus en origen de la llet d’ovella i cabra, a causa que el consum de formatges i altres derivats és més gran que en altres punts de l’Estat, tal com va apuntar ahir Batalla.

Un defecte formal lliura per ara de multes a làcties L’Audiència Nacional ha anul·lat per defectes de forma multes per un valor total de 88,2 milions d’euros imposades per la CNMC a indústries làcties entre les quals figuren Lactalis, Puleva o Nestlé. Asaja va protestar ahir per aquest fet a l’entendre que s’han vulnerat els drets dels ramaders.

tracking