SEGRE

RAMADERIA PORCÍ

Reclamen no abaixar la guàrdia per evitar la pesta porcina africana

El sector veuria un “risc molt important” per al seu futur l’entrada de la malaltia a l’Estat || Interporc qualifica l’any 2018 de “decent” pel que fa a preus

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà (sisena per la dr.), va presidir ahir l’entrega dels Porc d’Or.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà (sisena per la dr.), va presidir ahir l’entrega dels Porc d’Or.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pesta porcina africana és el “gran desafiament de futur” per al sector del porc, segons va dir ahir el director de l’Associació de Productors de Bestiar Porcí, Miguel Ángel Higuera. “Seria un risc molt important” per a la nostra viabilitat si entrés a l’Estat, va explicar en el marc dels XXV Premis Porc d’Or, celebrada ahir a la nit a Lleida. Arran d’això, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va afirmar que la malaltia està “controlada”. Va destacar la importància de continuar treballant tots de forma coordinada per mantenir-se lliures de PPA. En relació amb el lleu descens en la importació d’exemplars porcins de menys de 50 quilos a les granges lleidatanes al setembre, amb 537,49 tones importades per valor d’1,06 milions davant les 553,15 de l’agost per 1,14 milions, Jordà va indicar que “seria possible” que estigués relacionat amb la precaució més gran dels importadors, “que són els primers interessats que tot vagi bé”. Esperanza Orellana, directora general de Produccions i Mercats Agraris, va avançar que el Govern central prepara un decret per regular l’activitat cinegètica per prevenir que la PPA entri a l’Estat a través dels animals salvatges. Manuel García, president d’Interporc, va admetre que els preus han estat “força menors” però que, en general, el 2018 ha estat “decent”.

Els Porc d’Or distingeixen dos granges de Lleida La XXV edició dels Porc d’Or, celebrada ahir a la capital del Segrià, va reconèixer amb el bronze en la segona categoria del premi a la Productivitat Numèrica a la Granja Germans Ribes, situada a Sarroca de Lleida. Així mateix, la Granja Colau, de la Cooperativa d’Ivars, va obtenir el bronze en la tercera categoria del premi a la Longevitat. D’altra banda, la lleidatana Vall Companys va aconseguir una plata en la tercera categoria del premi a la Taxa de Parts en una de les seues explotacions a Osca, i una plata a la cinquena categoria d’aquest mateix guardó en una altra d’Albacete. El premi a la màxima productivitat se’l va endur Can Ballau, de la localitat gironina de Corts. El Porc d’Or de diamant va ser per a la granja oscenca Peculo-Agropecuaria d’Isàbena. D’altra banda, el premi especial del ministeri d’Agricultura se’l va emportar la gallega Granja Sueiro.

tracking