SEGRE

ALIMENTACIÓ SALUT

Tones de fruita per a les escoles

La Generalitat i Afrucat reparteixen 1.005 tones de fruita a més de 260.000 escolars de Catalunya || Impulsen un joc, Efecte Poma, per fomentar-ne el consum

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tones de pomes, peres, préssecs o mandarines, entre altres fruites, per lluitar contra la creixent obesitat infantil i promoure uns hàbits de vida saludables. Amb aquest objectiu va nàixer fa ja deu anys un pla europeu per incentivar el consum a les escoles a través del qual el departament d’Agricultura i Afrucat han repartit en el que va de curs 1.005 tones de fruita a més de 260.000 alumnes repartits en 1.103 centres de tot Catalunya.

“És molt important que els nens adoptin hàbits d’alimentació saludables”, va apuntar ahir Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, durant la presentació de les dades del primer trimestre del Pla de consum de Fruites, que va tenir lloc al col·legi Camps Elisis de Lleida.

A més del repartiment de fruita, Afrucat ha posat en marxa diferents tallers, en els quals els nens juguen a l’Efecte Poma, un joc que consisteix a respondre per equips unes preguntes sobre salut, producció i tradicions relacionades amb la fruita i si encerten poden escollir una de les peces de fruita que tenen el plat.

Així mateix, altres de les activitats que complementen el projecte són les visites a les explotacions fructícoles que ensenyen als més petits l’origen de la fruita.

El pressupost destinat per la UE per a aquest projecte és de 4,5 milions d’euros.

Els nens de l’escola Camps Elisis de Lleida ahir, durant un taller jugant a l’Efecte Poma.

Els nens de l’escola Camps Elisis de Lleida ahir, durant un taller jugant a l’Efecte Poma.ÓSCAR MIRÓN

tracking