SEGRE

LABORAL CONFLICTE

UGT denuncia incompliments del conveni carni a Grup Jorge

Després que la firma aragonesa regularitzés els treballadors de l’escorxador de Mollerussa || Vall Companys, sense “falsos autònoms” abans que acabi l’any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general de FICA-UGT a Lleida, Antonio Rodríguez, i la responsable d’Alimentació de FICA-UGT a Catalunya, Alícia Buil, van denunciar ahir incompliments del conveni de la indústria càrnia a l’escorxador de Mollerussa, propietat de Grup Jorge. En aquest sentit, Rodríguez va subratllar que la companyia aragonesa surt a una mitjana de dos denúncies per setmana, sobretot per no observar totes les mesures de seguretat laboral. Així mateix, va assenyalar que els treballadors cobren per mesos de trenta dies durant tot l’any, amb la qual cosa, quan aquest finalitza, l’empresa els “estafa” tots els dies 31. Rodríguez també va posar èmfasi en els continus “errors a les nòmines, sempre a la baixa”. No obstant, va valorar que Grup Jorge hagi eliminat la figura dels “falsos autònoms” i els hagi regularitzat la situació laboral en el règim general. Tot i així, va lamentar que hagi creat una empresa ad hoc, Axparia Trade, per contractar-los, i va advocar perquè ho faci directament l’empresa matriu. Rodríguez també va posar en relleu que les denúncies d’UGT “hagin permès que Inspecció de Treball reclami a Grup Jorge la devolució dels 600.000 euros pagats pels 250 treballadors de l’escorxador de Mollerussa per la seua quota d’autònom des de l’abril”. Així, va explicar que, si Grup Jorge no recorre, “en qüestió de mesos” els empleats podran recuperar els diners. No obstant, si la companyia el recorre, el procés es dilataria anys.

Així les coses, Grup Jorge, que encara té temps per recórrer, no va voler pronunciar-se sobre aquesta qüestió i va garantir que complirà “escrupolosament” la normativa. Respecte de les queixes d’UGT, va dir “no tenir constància de les denúncies” i va reafirmar la seua voluntat de “reparar els problemes” que puguin sorgir als seus centres de treball. “On ens equivoquem, rectifiquem”, va explicar un portaveu.

La càrnia aragonesa diu que no li consten les queixes i subratlla la voluntat de “reparar els problemes”

En un altre ordre de coses, Rodríguez va anunciar que té la “certesa” que Vall Companys passarà al règim general abans de finals d’any als últims treballadors que té de la falsa cooperativa Servicarne. A més, va assenyalar que la càrnia lleidatana compleix el conveni pel que fa a salaris.

El líder d’UGT a Lleida, José Luis Aguilà, amb Rodríguez i Buil, ahir, a la capital del Segrià.

El líder d’UGT a Lleida, José Luis Aguilà, amb Rodríguez i Buil, ahir, a la capital del Segrià.ISMAEL CHIVA

tracking