SEGRE

AGRICULTURA ORGANITZACIONS

Tomàs Cusiné assumeix la presidència de la DO vinícola Costers del Segre

Substitueix Xavier Farré, que ha sortit de Raimat després del canvi accionarial a Codorníu || Hi haurà eleccions a les denominacions d’origen d’aquí a quatre mesos

Tomàs Cusiné

Tomàs Cusiné assumeix la presidència de la DO vinícola Costers del Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tomàs Cusiné, amo del grup vitivinícola del mateix nom, és el nou president de la denominació d’origen Costers del Segre. Substitueix al càrrec Xavier Farré, que formava part del consell de la DO en representació de Raimat-Codorníu, de la qual ha sortit després del canvi a l’accionariat de la companyia. El fons d’inversió nord-americà Carlyle va assumir a finals d’octubre de forma definitiva el control sobre el Grup Codorníu, després de consumar la operació de compra d’accions i amb això han arribat els canvis en bona part de la cúpula.

Aquest dilluns, es va reunir el consell de la DO i va elegir Cusiné, que accedeix al càrrec després d’una llarga trajectòria com a cellerer i també com a membre de l’òrgan de govern de la denominació d’origen. Assumeix la nova responsabilitat “amb molta il·lusió de conèixer encara més en profunditat la denominació d’origen i treballar pel sector”.

Així ho va explicar ahir a SEGRE i va indicar que, de moment, es tracta d’una “presidència curta”, ja que en el termini de quatre mesos està prevista la celebració d’eleccions a les denominacions vitivinícoles. Codorníu comptava amb dos membres al consell. Joan Esteve, actualment màxim responsable del celler de Raimat, es manté i el grup haurà de nomenar el que serà el seu segon representant.

Un organisme amb trenta-vuit cellers a la província La denominació d’origen Costers del Segre està formada per set territoris repartits al llarg de la conca del Segre i del Pirineu lleidatà, amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la viticultura de la demarcació. Agrupa en l’actualitat un total de trenta-vuit cellers diferents. El consell de la denominació d’origen està format per deu membres, dels quals quatre surten dels cellers, quatre més són viticultors i els altres dos llocs són repartits entre cooperatives i elaboradors. Entre els fets que destaquen a Costers del Segre hi ha l’aposta per la sostenibilitat i de fet és la primera denominació d’origen amb un programa propi. A la Guia Peñín 2019, els caldos de Costers del Segre han destacat per les seues puntuacions: 75 de molt bons, 54 d’excel·lents i un d’excepcional.

tracking