SEGRE

EMPRESA GESTIÓ

La fructícola Frulesa es declara en concurs voluntari de creditors

El 2016 va ingressar 22 milions d’euros, 5 milions menys que el 2015 || Els més de trenta treballadors de l’empresa de Vilanova de la Barca passen a Agro Bell-lloc

Vista exterior de les instal·lacions de Frulesa a la localitat de Vilanova de la Barca, ahir.

Vista exterior de les instal·lacions de Frulesa a la localitat de Vilanova de la Barca, ahir.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 6 de Lleida ha declarat en concurs de creditors la societat Frutas Leridanas S.A., propietària de les marques Frulesa, ToroNegro, Noafruits i Máximfruits, segons van confirmar ahir a SEGRE fonts judicials. Concretament, el procediment concursal iniciat per la firma establerta a la localitat de Vilanova de la Barca és voluntari, en la mesura que va ser la companyia la que va presentar la sol·licitud per conformar-lo abans que ho fessin els seus creditors, i abreujat.

Segons assenyalen els últims balanços que hi ha disponibles, que es remunten a l’any 2016, l’empresa acumulava actius per valor de 10,98 milions d’euros, i els passius ascendien a 6,07 milions d’euros. Així mateix, Frulesa va ingressar durant aquell any 22,05 milions d’euros. Aquest import va ser, tanmateix, notablement inferior al del 2015, quan les vendes van sumar un total de 27,1 milions d’euros. La companyia es dedica a la producció, la manipulació i la venda de fruites, principalment pomes, peres, préssecs, paraguaians, nectarines i platerines.

Respecte a la situació dels treballadors de l’empresa, els més de trenta empleats de Frulesa han estat transferits a Agro Bell-lloc, segons van indormar fonts sindicals. Aquesta és una empresa domiciliada a la mateixa direcció dels afores de la localitat de Vilanova de la Barca que Frulesa.

De fet, també està vinculada a la família Rotá, que va ser la que va impulsar la creació de Frutas Leridanas S.A. fa més tres dècades (vegeu més informació al desglossament del lateral). Per la seua part, la companyia Agro Bell-lloc, que l’any passat va complir el seu primer quart de segle, es dedica així mateix a la producció, classificació, conservació i comercialització de fruites i derivats.

tracking