SEGRE

MEDI AMBIENT GRANS DEPREDADORS

Neguen mals tractes animals en una protesta contra óssos

Ramaders declaren davant del jutge per portar un vedell ferit a la seu del Parc Natural || Denúncia d’una entitat animalista

Pere Roqué, president lleidatà d’Asaja, a la sortida del jutjat de Tremp.

Pere Roqué, president lleidatà d’Asaja, a la sortida del jutjat de Tremp.ASAJA LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Responsables d’organitzacions ramaderes van negar ahir al jutjat de Tremp qualsevol maltractament animal durant la manifestació contra l’ós que es va celebrar el 27 d’agost, en què van portar a la seu del Parc Natural a Llavorsí un vedell amb ferides que van atribuir a un atac del plantígrad. L’animal va morir poc després sacrificat. El president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué; i el president de l’associació de ramaders del Pallars Sobirà, Francesc Bertran, van prestar declaració arran d’una denúncia de l’entitat animalista Nova Eucària.

Aquestes declaracions formen part de les diligències prèvies d’investigació que porta a terme el jutjat de Tremp. L’entitat animalista va ratificar la denúncia per maltractament animal i va avançar que demanarà diligències addicionals. En aquest sentit, van apuntar que sol·licitaran un informe elaborat pel veterinari que va sacrificar el vedell. Per la seua part, Roqué va explicar que, durant la compareixença, els denunciats van presentar un informe veterinari per evidenciar que l’animal ferit va rebre l’atenció necessària. Aquest document, al seu parer, descarta el maltractament animal. El jutge haurà de decidir si arxiva la causa o la porta a judici.

El president d’Asaja va insistir que l’ós i la ramaderia extensiva són “incompatibles”

És la primera vegada que les mobilitzacions contra l’ós a Lleida arriben als tribunals. A la sortida del jutjat, el president lleidatà d’Asaja va insistir que la coexistència d’espècies de fauna salvatge com l’ós és “totalment incompatible” amb la ramaderia extensiva i l’agricultura tradicional. Per això, va instar la Generalitat i l’Estat a “crear una taula de negociació” per definir “quin model d’agricultura i ramaderia es vol en relació amb aquesta problemàtica”.

Ramaders de les comarques lleidatanes, així com d’Aragó i de Navarra, van anar a Tremp per expressar el seu suport als denunciats.

tracking